• Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

VOLLEYBALL:

Før kampen var spørsmålet egentlig bare om det skulle bli 3-0, 3-1 eller 3-2 til hjemmelaget. ToppVolley hadde bare fem poeng på sine fire første seriekamper.,

Her var det også slik at hjemmelaget skulle ta kommandoen fra start, for mellom disse to lagene skulle det være synlig forskjell.

Kampfakta eliteserien volleyball, Randaberghallen:,

Randaberg - ToppVolley 3-0 (25-18, 25-20 og 25-20),

Randabergs lag:

Maria Åsmul, Maria Dahl, Live Sørbø, Martine Gilje, Karoline Nore, Tuva Aarrestad, Wilde Jakobsen, Maria Poole, Emily Poole, Jenny Adolfsen, Ingrid Kvammen og Rugile Lavickyte.,

1. dommer: Trond Krogsæther

2. dommer: Thomas Andre Transeth

Tilskuere: 40

Det var gjestene som holder til på Sand som kom best i gang, og tok ledelsen 3-0 i første sett. Hjemmelaget hang ikke helt med fra start, men kom etter hvert til hektene.

Det var imidlertid et stykke mellom høydepunktene i det første settet. Det var jevnt, men ikke spesielt bra spill fra hjemmelaget. Til tider var det faktisk ToppVolley som var best - det så ut som hjemmelaget hadde vunnet på forhånd.

RIL-damene tok seg sammen etter hvert, kom tilbake i føringen i settet. Mot slutten tok de ut det som viste seg å være nødvendig. RIL vant settet 25-18.

Jevnt var det også lenge i sett to i Randaberghallen. Studentlaget fra ToppVolley hang lenge godt med, men RIL-damene begynner etter hvert å samle sammen en del rutine og er et bedre lag. Det sto 17-17, men da sa hjemmelaget takk for følget, cruiset inn til settseier 25-20.

I tredje og siste sett startet hjemmelaget best. Laget ledet 4-2 og var på vei mot forventet 3-0 seier i kampen. Jo, Randaberg hadde byttet litt om på laget, spillere som normalt ikke spiller så mye fikk sjansen til å vise seg fram.

Det var nemlig kampen for det.

ToppVolley gav ikke opp, kom tilbake og det sto 5-5. Talentene fra skolen på Sand hadde ikke helt gitt opp håpet.

Randaberg holdt ledelse, blant annet etter et par fine angrep fra Maria Poole. Det ble 9-7 og det gikk den rette veien, som forventet. Jenny Adolfsen servet godt og hjemmelaget gikk opp i 10-7 ledelse.

• 15-10, dipp fra Tuva Aarrestad

Da var hjemmelaget foran og med gode muligheter for å vinne både sett og kamp. Det ble 16-10 og gjestene tok seg time-out, i håp om å snu settet. Det skulle imidlertid vise seg å bli vanskelig, for hjemmelaget var litt på glid nå og hadde kontrollen.

Det ble poeng til gjestene etter time-out, samtidig som gjestene byttet litt på spillere. Randaberg kom tilbake, for opplegger Maria Åsmul viste seg fram med noen gode legg og det sto 17-11.

• 22-18

Det var altså ikke helt slutt, for ToppVolley hadde et ørlite håp - de kom stadig tilbake og knep noen poeng. Det skal sies at Randaberg aldri var skikelig truet, selv ikke da det sto 22-19 til hjemmelaget.

Det ble 23-19 og to poeng fra matchball. Jenny Adolfsen servet - og etter en lang ballveksling var det gjestene som knep poenget og det sto da 23-20. Randaberg tok godt imot og kom seg kjapt i angrep. Poenget ble vunnet og det var matchball.

Den benyttet jentene seg av og vant settet 25-20 og kampen 3-0. Det var en arbeidsseier for Randaberg. Laget tok ut det de måtte for å vinne.