VOLLEYBALL:

Jo, BK Tromsø var favoritter, men hjemmelaget hadde slettes ikke tenkt å servere dem seieren uten kamp.

,

Det første settet var jevnt en stund, men tullete feil fra hjemmelaget sendte gjestene opp i en ganske klar ledelse. Randaberg plukket seg inn, spiste inn og da hjemmelaget kom opp på 18-20 tok BK Tromsø time-out.

Kampfakta volleyball, eliteserien kvinner, Randaberghallen

Randaberg - BK Tromsø 2-3  (21-25, 25-21, 25-20, 25-20 og 22-24)

Randabergs lag:

Maria Åsmul, Maria Dahl, Live Sørbø, Martine Gilje, Karoline Nore,Tuva Aarrestad, Wilde Jakobsen, Maria Poole, Emily Poole, Jenny Adolfsen, Ingrid Kvammen og Rugile Lavickyte.,

, dommer: Lars Rydland, dommer: Trond Krogsæther,

,Tilskuere: 38,Spilletid: 140 minutter

Det ble også 20-20 før Randaberg surret. Svake mottak/forsvar gir sjelden poeng. Når også gjestene fikk det lett i angrep, med smash og dipp over nettet, da ble det også settseier til slutt, med 25-21.

I det andre settet var det et ganske annet hjemmelaget som entret parketten. Her var det guds og vinnervilje. Laget var tilbake og ledet både 3-0, 8-3 og 12-5. Det var en periode hvor laget lyktes med det meste, som gode angrep fra både kant og midtposisjon - og i tillegg var det noen solide blokker fra laget.

BK Tromsø hentet seg seg, kom mer med i settet og hjemmelaget tok time-out på 14-10 ledelse. Randaberg rykket mer, for laget gikk opp i 17-11, blant annet etter serveess og gode takter i angrep, fra 3-meter.

Damene var i slaget i denne delen av settet, hvor blant annet Rugile Lavickyte viste slagarmen fram på sitt aller beste, men det var ikke slutt settet.

Så kom hjemmelaget inn i en svak periode, for gjestene tok over og knep poeng etter poeng. Det som så ut til å gå mot en klar settseier var i ferd med å viskes ut. Hjemmelaget tok ny time-out på 19-16 ledelse.

Det hjalp umiddelbart, for en god blokk ga poeng og 20-16 ledelse, før en svak blokk fra hjemmelaget gav BK Tromsø poeng.

Randaberg var i ferd med å gå på en smell etter å ha ledet klart. Det ble 21-19 og 21-20, den siste etter er lang ballveksling, men til slutt nettberøring fra hjemmelaget.

Det ble også 21-21, men hjemmelaget ledet så 22-21 etter feilserv. 23-21 ble det etter en dipp fra Karoline Nore. Hjemmelaget ledet da 23-21. En solid satt blokk gav 24-21 og settball for hjemmelaget.

Den benyttet de seg godt av, for Wilde Jakobsen plasserte smashen på baklinja. Dermed vant hjemmelaget det som ble et spennende sett 25-21.

Innledningvis i det tredje settet var hjemmelaget førende på banen og ledet småpene 5-2. BK Tromsø hang etter.

Det snudde seg imidlertid, for gjestene kom tilbake i settet de måtte vinne for å ha mulighet for å vinne grunnserien. 5-2 ble både 5-5 og 6-7.

Det ble et realt spennende sett, hvor lagene delte på ledelsen. Randaberg var på vei ut av settet på stillingen 15-18, men smashet seg inn i kampen. Det ble spennende mot slutten og Randaberg fikk settball på 24-19 ledelse, mye takket være strålende spill av Rugile Lavickyte. Hun spilte en meget god kamp for hjemmelaget.

Den første settballen satt ikke som den skulle, men det var ny mulighet. Wilde Jakobsen hamret ballen fra kant og RIL vant settet 25-20 og ledet da 2-1 og hadde så langt spilt en av sine bedre kamper denne sesongen.

I det fjerde settet var det BK Tromsø som var best og tok ledelsen. Randaberg hadde lagt noe av godspillet igjen på benken, for gjestene suste opp i 9-6 ledelse. Da hadde Randaberg allerede tatt seg en time-out.

BK Tromsø var i deler av settet hakket bedre enn hjemmelaget. De ledet 16-11 og verken mottak, angrep eller legging satt som det skulle for RIL-damene.

Mye tydet på at det gikk mot et fjerde sett i Randaberghallen. Det gjorde det også, for hjemmelaget var i realiteten ikke med skikkelig i settet. BK Tromsø vant, ikke enkelt og greit, men Randaberg startet opphentingen for sent. Gjestene hadde settball på 24-18, men vant settet 25-20.

Da var det ett sett igjen - det femte og avgjørende i toppkampen. Kunne Randaberg slå tilbake i settet som man skulle først til 15 poeng?

Selv om det ikke var mulighet lenger for å vinne serien for gjestene så hang de på og tok 1-0 ledelsen. Den videre utviklingen i det siste settet var denne:

• 5-8, smash

Da var det sidebytte og det var BK Tromsø som var det førende laget i hallen. Randaberg hang etter med svake mottak og feilserv. det gir fort poengtap mot gode lag som BK Tromsø er.

• 6-8

• 6-9

• 7-9

Randaberg hentet seg noe inn, plukket noen poeng og var med igjen - for en periode. Det sto 7-9, men en touch sendte poenget til Tromsø som da hadde tre poengs ledelse. Mot et så godt lag er det også vanskelig å komme tilbake, men ikke umulig.

Det ble ny redusering til 8-10, så det var ennå muligheter for hjemmelaget, men forsvaret sitter ikke som det skal - noe som var tilfelle flere ganger for hjemmelaget.

• 9-11

• 10-11, smash ut

Da tok gjestene time-out. Randaberg var bare poenget bak og øynet håp om seier mot landets neste beste lag. Da måtte det skjerping til og unngå feil. Det måtte sitte i alle spillets faser.

En knallhard smash fra Tromsø sørget for 12-10 ledelse og de hadde tre poeng igjen til seier.

• 11-12

Randaberg hadde altså mulighetene, men en god smas sørget for 13-11 ledelse til Tromsø-damene. Det ble virkelig jevnt, for Randaberg slo tilbake til 12-13. Emily Poole skulle serve, gjorde det bra, men et overtråkk over linja fra RIL-spiller sendte ballen over til gjestene.

En tvilsom avgjørelse som gjorde at det ble matchball. Den benyttet ikke Tromsø seg av, for Tuva Aarrestad var på hugget, 13-14.

En lang ballveksling endte i gulvet hos Tromsø, da var det 14-14 og man måtte se ytterligere to poeng foran seg. Tromsø tok time-out, var litt på kjøret, men kunne slå tilbake.

Randabrérg knep poeng - for Tromsø-spiller tråkket på streken og dermed var det Randaberg som var i føringen og hadde matchball på 15-14.

Det ble et drama, for Randaberg trodde de hadde smashet inn på banen, men dommer dømte ut. 15-15.

Karoline Nore dukket opp på neste, klasket ballen i gulvet og ny matchball. Den servet Tuva Aarrestad i nettet og da var et 16-16.

Det ville ikke ta slutt, eller ?

Randaberg var på hugget og blokket ned, da var det matchball på 17-16. Det ble 17-17 og det var ikke slutt, eller alt som var bra hos hjemmelaget.

Blokk fra hjemmelaget, det var gang i Randaberghallen, for dette var et realt drama for de altfor få tilskuerne på tribunen.

18-18 kom etter en dårlig serv som endte i nettet og det var nye muligheter for lagene var like langt på 18-18.

19-19 til BK Tromsø kom etter et serveess og et svakt mottak fra hjemmelaget. Det var ikke slutt, for RIL kom seg opp på 19-19.

Gjestene vant tilbake ballen etter rot hos hjemmelaget. Ny matchball på 20-19. Wilde Jakobsen ville det annerledes og dundret inn 20-20.

Feilserv på serv sendte BK opp til ny matchball. Tuva Aarrestad hamret løs fra kanten og da var det 21-21.

Det ville seg ikke - for en blokk havnet ikke der den skulle og ny fordel til Tromsø. En dipp fra Karoline Nore og 22-22, i settet som skulle gå til 15.

Neste ball ble dømt til BK Tromsø, men etter en tvilsom avgjørelse. Det var nok til å sette Randaberg litt på plass, for matchballen tok BK Tromsø vare på. De vant settet 24-22 og kampen 3-2.

Randaberg viste svært mye bra, noe som lover godt for sluttspillet.