BALLSPILL: – Først av av alt synes jeg at der er utrolig gøy få være med på landslagssamlinger igjen og det er noe jeg ser på som en stor motivasjon. Jeg har ikke fått være med på landslaget på 1 år nå, så det å bli tatt ut er utrolig deilig og morsomt, sier den lovende fotballspilleren fra Randaberg, men som i dag spiller for Viking i 2. divisjon.

I dag ble hun tatt ut i troppen til EM-kvalikkamper i neste måned. En real opptur, som startet med en god samling i Bergen. Kampene er mot Belgia, Kroatia og England.

Planen med J17 landslaget var treningsleir i Tyrkia i forrige uke, men den ble avlyst på grunn av jordskjelvkatastrofen i landet - en katastrofe som har tatt livet av opp mot 50.000 mennesker. Da ble planene endret og landslaget la samlingen til Bergen og spilte treningskamper mot lag fra Toppserien.

– Men landslag; du var borte fra landslaget i ett år, hvordan opplevde du det?

– Når jeg ikke ble tatt ut gang på gang, og følte jeg presterte godt i klubb så var det jo selvfølgelig frustrerende. Men landslaget har skyhøyt nivå, og det krever mye å bli tatt ut. Jeg tenkte ikke på landslaget i den perioden, men brukte det som en motivasjon til å bli enda bedre. Jeg la heller all energien min i viking og på meg selv. Det vikigste er det du gjør hjemme, og det er der utviklingen skjer. Landslaget gir deg muligheter og syke opplevelser. Men det er ikke der du blir god.

Karen Rygg Ims og landslaget på samling i Bergen. Foto: Privat

Under samlingen i Bergen var det kamper mot Åsane og Bjørnar. Karen spilte en omgang i hver av de to kampene - og kom godt fra det.

– Jeg fikk spille en omgang begge kampene, og scorte mål mot Arna Bjørnar som var steinkjekt, denne kampen er jeg fornøyd med . Kampen mot Åsane var tøffere, og vi måtte kjempe lenge før målene kom. Vi vinner begge kampene og det er utrolig sterkt!

Roar Wold er spillerutvikler i Norges Fotballforbund. Foto: Per Thime

En av dem som kjenner Karen Rygg Ims godt er spillerutvikler i fotballforbundet, Roar Wold.

– Jeg kjenner Karen fra tiden da det var oppstart av kretslag J13. Da var Karen en av spillerne som var med. I dag er hun kommet flere steg videre og med på J17-landslaget, men sammen med fire andre spillere som var med på det samme kretslaget, forteller han til Randaberg24.

Han forteller at Randaberg-jenta er en målbevisst spiller.

– Ja, det er hun i aller høyeste grad. Jeg husker hun sa at målet er å bli proff i PSG i Frankrike. Hun var med på J15 landslaget, men ikke J16. Nå har hun tatt nye steg, vokst som spiller og i høyden og er blitt sterkere. Karen er en spiller som kan komme seg lengt på fotballbanen, mener han.

Karen Rygg Ims i aksjon mot toppserielaget Åsane, i en kamp hvor hun scoret ett mål. Foto: Privat

Det er mye spennende på gang for den lokale jenta fra Randaberg. I disse dager venter hun spent, for det nærmer seg uttak til EM-kvalik for J17-landslaget.

– Jeg har ikke fått så mye tilbakemeldinger, men vi får jo mye tilsnakk på feltet og det er jo positivt. Uttaket til EM kvalik kommer i slutten av denne uken, så jeg er veldig spent og det hadde vært dritkult å få være med å bidra der!

Men hvordan er det så med fremtidsplanene for den lovende fotballspilleren?

– Om fem år er jeg 21 år, og da skal jeg sitte i en av de beste klubbene i Norge, og deretter utlandet. Jeg ønsker også å ha etablert meg som et navn i fotballnorge og på landslaget. Jeg gleder meg til fremtiden, den blir kul, avslutter en godt fornøyd lokal fotballspiller.