HEST: Denne helg er det ridetrening ved Randaberg og VIBA ryttersportsklubb. Klubben har i anledning treningshelgen fått besøk av Tone Farestveit.

Det var litt i underkant av ti som hadde meldt seg på treningshelgen, deriblant Tone Grøtte som har ridd i 30 år.

— Jeg er helt utslitt og kjenner kraftig krampe i låret, forteller Tone Grøtte etter 30 minutter trening på hesteryggen.

Hun skryter av Tone Farestveit som på en engasjert måte lærer de som er drevne på hesteryggen ting de ikke kan. Spesielt er ridning en god trening for kjernemuskulaturen.

Tone Farestveit er utdannet ridelærer ved Starum, og har ansvar for rideskolen ved Starum. Foto: Simen Ingemundsen

— Vi er kjempeheldig som har fått besøk av denne dyktige instruktøren, og jeg gleder meg allerede til en ny halvtime i morgen, sier Grøtte som er ganske utslitt når vi prater med henne.

Det var ponnien Storm som fikk kjørt seg, og Grøtte legger ikke skjul på at det både er krevende fysisk og mentalt å ri slike intense økter.

— Farestveit er flink til å forklare, og jeg måtte faktisk trygle å be om noen gåpauser. For Farestveit er på oss hele tiden i løpet av disse 30 minuttene, forteller Grøtte.

Hun bor ikke langt unna stallen, og skryter av hvilken klubb Randaberg og VIBA ryttersportsklubb har blitt med årene.

— Klubben vår har et samhold som er unikt, og alle blir inkludert hos oss. Vi er veldig opptatt av å ha et godt miljø i vår klubb og det føler jeg vi har, avslutter Grøtte.