Martine er klar for kamp – vil til cupfinale med gjengen

Lørdag er det semifinale i NM for Randaberg-damene på hjemmebane.

Martine Gilje er libero for Randaberg og sentral blant annet i mottak.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

VOLLEYBALL: Randaberg Volleyball har vunnet NM finaler for kvinner to ganger tidligere, nemlig i 2016 og i 2020.

Nå kan det bli cupfinale igjen, men det skal spilles semifinale og man får ikke noe gratis selv om man er landets beste volleyballag. Det vet også Randaberg-damene.

– Ettersom TIF Viking har vist seg å være en ekstremt sterk motstander basert på de siste kampene så kan det bli en veldig tøff kamp. Vi er favoritter fordi vi ligger på 1. plass på tabellen, men Viking ligger på 2. plass og har spilt en kamp mindre og er derfor kun 3 poeng ifra oss. Basert på tabellen så er vi nokså like gode lag og det er derfor vanskelig å se hvordan mulighetene ser ut, sier Martine Gilje til Randaberg24.

Det er altså de to topplagene som møtes for første gang denne sesongen. TIF Viking og Randaberg har ikke spilt seriekamp mot hverandre, men lørdag er det cup.

– TIF Viking viser god form, de vant lekent 3–0 mo ØKSIL, mens vi slet med å vinne 3–2 mot samme lag, borte. Nå er det slik at de så langt ikke har spilt mot verken Randaberg eller Koll, så dette blir spennende utover sesongen, ikke bare i lørdagens semifinale.

Martine Gilje i kamp mot KFUM Volda forrige helg.

NM finaler i volleyball har en lang historie i Norge, faktisk fra rett etter krigen. I 1946 ble de første cupfinalene spilt. Da var det Dristug fra Åmli (Agder) som vant både herre- og kvinneklassen.

Ut fra dagens lag var det på den tiden en del ukjente lag, som man i dag ikke hører om som er registrert som vinnere av cupen. Lag som Ubergsmoen, Jutul IL, Gjøvdal, IL Vardild, AIL Vardild og Frisinn (Stavanger) er registrert som vinnere. Da skal man også ta med at cupfinalene fra 1946 til og med 1956, ble spilt utendørs. Da man trakk innomhus var det Porsgrund VBK som vant både for menn. og kvinner.

– Cupfinale er kanskje det gjeveste man kan vinne i norsk volleyball, arrangementet rundt er mye større enn for eksempel et sluttspill i serien, så ja cupen er spesielt for volleyballspillere også, definitivt.

Da Randaberg spilte E-cup mot italienske Igor Gorgonzola i Randaberghallen var det på det nærmeste fullsatt. Mer enn 600 tilskuere så kampen. Nå er det cup – semifinale som også bør kunne trekke mye folk en lørdag ettermiddag.

– Det er klart at vi håper å fylle hallen, for endelig spiller vi også på hjemmebane. De siste to foregående sesongene har vi spilt semifinale på bortebane og tapt. Nå satser vi på full hall, god stemning fordel av hjemmebanen. Vi trenger en 7. spiller på laget, for publikum blir også viktige i denne kampen.

Lørdag er det semifinale for Martine Gilje (nr 5) og resten av laget.

– Til slutt, hvordan skal dere vinne?

– Viking er et lag som gjør ekstremt lite feil, vi på den andre siden gjør flere feil, noe som virkelig kan straffe oss med slike motstandere. Men, med tanke på at vi blant annet har landets beste opplegger (Live Sørbø) og kant (Wilde Jakobsen) på vår side så burde vi nok være favoritter. Vi tapte kun én kamp i hele serien forrige sesong, men det var mot TIF Viking i semifinale sluttspill. Vi er dermed ekstremt skjerpet inn mot kampen, for vi vet hva som står på spill og vi vet vi har tapt mot dem før og vil ikke gjenta historien, avslutter en optimistisk Martine.

Publisert: