FOTBALL: I går ble kampen utsatt for Karen Rygg Ims og J17 landslaget i Kroatia på grunn av kraftig vind. Vindstille var det heller ikke i dag, men helt ok til å spille fotball.

Karen Rygg Ims startet for det norske laget som jaktet seier mot hjemmelaget. 15 minutter før pause viste den tidligere RIL-spilleren seg fram. Hun fikk en meget god mulighet, men hjemmelagets keeper får en hånd på ballen og hindret norsk ledelse.

Randaberg-jenta spilte til det sto 61 minutter på tavla. Da sto det 0–0 på tavla.

Tre minutter senere tok Norge ledelsen på et straffespark. Målscorer var Signe Amalie Strømnes, som til vanlig spiller for Stabæk 2.

Norge hadde mye ball i begge omgangene, men avslutningene var det verre med, til det sto seks minutter igjen av kampen.

Da scoret Norge og gikk opp i 2–0 ledelse. Målscorer var Tilde Andersson, Lillestrøm.

Flere mål ble det ikke, 2–0 til Norge og Karen Rygg Ims og jentene spiller siste kamp i denne avgjørende EM-kvaliken på søndag.

Karen Rygg Ims spilte en drøy omgang av EM-kvaliken mot Kroatia. Foto: Norges Fotballforbund
Bengt Sæternes er trener for J17-landslaget for jenter. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Norge tapte den første kvalkampen 1-2 for Belgia. Nå venter en skjebnekamp mot England lørdag. Den må de norske jentene vinne med nok margin, samt håpe at Belgia ikke slår Kroatia.

England topper tabellen med seks poeng foran Norge og Belgia, som begge har tre poeng. Etter poeng er det innbyrdes oppgjør som teller, og der er Belgia foran Norge.

EM spilles i Estland 14.-26. mai.