Damene på tabelltopp - solid seier i Tromsø

Randaberg møtte et svekket BK Tromsø i ettermiddagens kamp. Flere spillere har gitt seg siden forrige sesong.

Live Sørbø og Karoline Nore i aksjon i serieåpningen, men i dag var det kamp i Tromsø.
  • Per Thime
Publisert:
Les også

Brukte høstferien til å svømme 450.000 meter

VOLLEYBALL: Imidlertid har de hentet inn noen spillere. Blant dem Danielle Westwood fra Canada, en hardtslående spiller som har startet bra for klubben.

Det gjorde hun også i dagens kamp mot Randaberg, for hun sto for lagets to første poeng. Randaberg kom bakpå fra start - for hjemmelaget traff ikke godt nok på sine angrep og hjemmelaget tok ledelsen 4–1 innledningsvis.

Det hjalp ikke, for Randaberg vant kampen 3–0 og det etter klare sett.

– God gjennomkjøring og et lag som hele veien ønsker å forbedre seg. Blir en grei seier hvor jeg også får brukt Maria Åsmul i 2 sett, oppsummerer trener Espen Sørbø til Randaberg24 etter kampen.

Slik var kampen:

Innledningsvis var det ikke bare Randaberg som sleit, for det gjorde også klubben med sin oppdatering på nett, den var elendig.

Det kom seg etter hvert, men ikke før hjemmelaget ledet 10–7. Det tydet på at Randaberg var tilbake og var i ferd med å hente inn hjemmelaget. 10–7 ble 10–10 da Jenny Adolfsen smashet inn poeng.

Hjemmelaget kom opp i 13–10 ledelse, men Randaberg slo tilbake, med smash, og serve-ess. Randaberg var i føringen med 15–13 og det så dermed bedre ut, men BK Tromsø gav RIL-damene mer motstand enn det som var forventet.

Danielle Westwood var hjemmelagets viktigste spiller i det første settet. Hun sto for mange av poengene til hjemmelaget, spesielt i angrep.

Wilde Jakobsen fant også poengstatistikken etter hvert, og sendte to kjappe poeng i Randabergs favør, 17–15. Når så Karoline Nore blokket ned og det ble 18–15, da så det bra ut.

Hjemmelaget var havnet bakpå, for ny time-out ble tatt fra hjemmelaget da Randaberg ledet 18–15. Randaberg var foran og hadde funnet ut av hjemmelaget kunne det virke som.

Funnet ut av «live-oppdatering» hadde derimot ikke arrangøren, for det var fraværende svært ofte.

Randaberg fikk det meget lett mot slutten av settet, for serve-ess og flere gode smasher fra Tuva Aarrestad var med å senke hjemmelaget. Klar settseier, 25–16 og 1–0 til Randaberg etter første sett.

Martine Gilje og Randaberg sto med tre seire før dagens kamp mot BK Tromsø.

Spørsmålet innledningsvis var da om Randaberg hadde fått kontroll på hjemmelaget?

Det ble ikke noen sjokkåpning, for lagene fulgte hverandre, men Randaberg ledet 6–4, og da kom hjemmelaget mer til hektene. Laget tok inn poeng og det sto 7–7 da Randaberg tok time-out.

Da hadde blant annet Danielle Westwood vist fram slagarmen et par ganger.

Tuva Aarrestad hadde stått fram som en viktig spiller for Randaberg. Det forsatte hun med i det andre settet. Ikke bare slo hun inn poeng, men hun satte også noen solide blokker som førte til poeng. Randaberg kom seg tilbake i settet og ledet 12–9 da Dasha Ztuzhuk viste seg fram med smash-armen. Det var hennes første poeng i kampen i Tromsøhallen. Hjemmelaget tok time-out på 9–13.

Time-out hjalp ikke BK Tromsø, for her var Randaberg kommet foren - og det for godt i settet. Tuva Aarrestad fortsatte å imponere og dundret inn poeng, samtidig som forsvarsspillet fungerte. Mottakene satt bra og da kan det fort bli poeng ut av angrepene. Randaberg var i ferd med å kjøre over hjemmelaget og gå mot en klar settseier.

Randaberg ledet 17–10 før hjemmelaget vant en blokk og fikk sitt første poeng på en del ballvekslinger.

Avslutningene fra Randaberg satt som ei kule, for hjemmelaget ble et nummer for små i det andre settet. Gode blokker, mottak, serve-ess og gode smasher haglet rundt ørene til hjemmelagets spillere. Randaberg ledet hele 21–12 og alt tydet på at hjemmelaget var sluttkjørt.

Randaberg vant settet 25–15 og var på vei mot seier i kampen.

Randaberg kjørte på innledningsvis i det tredje settet. RIL-damene slapp seg løs og gikk opp i 5–1 ledelse da Wilde Jakobsen blokket ned et angrep fra hjemmelaget.

Randaberg var totalt overlegne i det tredje settet. Laget ledet hele 15–3 før BK Tromsø igjen knep ett poeng. Det gikk altså mot en klar og solid 3–0 seier og fortsatt tabelltopp for Randaberg.

BK Tromsø hang med innledningsvis i to sett, men Randaberg var et klar bedre lag enn forrige sesongs seriemestre.

BK Tromsø hentet inn noen poeng, men Randaberg var aldri truet i det siste settet.

RIL-damene gjennomfører en god kamp, noe som lover godt for resten av sesongen.

Det siste settet endte med 25–15 seier og dermed en solid og god 3–0 seier.

Neste kamp for Randaberg førstkommende lørdag, hjemme mot KFUM Volda. Til den kampen bør det også bli fullsatt på tribunen i Randaberghallen. Det fortjener dette laget.

Publisert: