SPORT: – Det er veldig stort å komme til NM, og kommer vi på første og andre plass er neste steg EM, som hadde vært helt fantastisk. Det er det vi drømmer om, sier randabergbu Amalie Harbo, som er tilknyttet Bright Diamonds, som er et nytt lag under Stavanger Diamonds Cheersport Klubb paraplyen.

Turen gikk til Oslo i formiddag, og Harbo er klar for å gjøre sitt ypperste lørdag og søndag. På veien til hovedstaden ble det en tur innom Sørlandssenteret for å shoppe og for å spise et «bedre» måltid på MC Donald.

Totalt er det 145 som reiser, dette inkluderer utøvere, trenere og lagledere.

– Fra Randaberg er vi seks stykker som deltar, fire fra Grødem og to fra Harestad.

De har trent intenst på ulike «skills» før helgens Norgesmesterskap, og har hatt generalprøve slik de er sikre på at det sitter. Noen av «skillsene» de har satt sammen til en «rutine» er 360, hjulet, toss, sick og salto.

Det er god stemning i bussen på vei til hovedstanden. Foto: Privat

– Jeg skal for det meste stå på bakke å holde føttene til de som skal kastes i luften og holde grep om de som skal snurres rundt. Klart jeg er nervøs, men prøver å ha kontroll på nervene.

Det er ikke første gang Amalie Harbo deltar på mesterskapet, totalt har hun vært med på NM to ganger tidligere. I fjor var hun tilknyttet White Diamonds som vant i sin kategori.

– Vi skal gjøre vårt aller beste under NM i cheerleading, og vi gleder meg til å vise fram hva vi har øvd på den siste tiden.

Stedet er Oslofjord Convention Center, og Harbo løfter fram samholdet som en viktig del av laget hennes. Hun ser også fram til at hennes mor skal sitter å heie i salen.

– Uten samholdet og det å være «close», hadde vi ikke blitt den gode gjengen som vi er.

For å være med på NM trengs ingen kvalifisering, men som sagt, for at Stavanger Diamonds Cheersport Klubb skal havne i EM, da trengs det en første og andre plass under helgens Norgesmesterskap.

– Jeg har troen på at vi skal nå langt, avslutter Harbo, som gleder seg til den ni times lange bussturen, for da skal det synges og prates.