– Vi skal spille for et godt utgangspunkt for returkampen

Når RIL-damene onsdag kveld spiller Europacup mot slovakisk motstand, er treneren for UKF Nitra usikker på hva som venter dem.

František Bočkay (t.h) er hovedtrener for UKF Nitra, laget som RIL-damene skal spille Europacup mot.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

VOLLEYBALL: Senere i dag lander volleyballaget UKF Nitra fra Slovakia på Sola og spiller Europacup mot Randaberg-damene onsdag. Lagets trener er usikker på hva som venter av motstand i Randaberghallen.

– Først vil jeg si at da jeg så at det ble norsk motstand for laget, så ble jeg glad - fordi at Norge er et land jeg aldri har besøkt, men som jeg har hørt så mye godt om, blant annet fra vår assistenttrener som var i Norge på E-cup for noen år siden. Han skrøt voldsomt, så det blir bra, sier František Bočkay, sjefstrener for det som heter Volleyproject UKF Nitra.

Norsk volleyball kjenner han bedre til nå enn før trekningen av E-cupen.

– Jeg tror ikke slovakisk klubb-volleyball er på et veldig mye høyere nivå enn det man ser i Norge. Forrige sesong ble vårt lag nummer to i serien og vi vant den slovakiske cupen.

Siden forrige sesong har en del skjedd - eller forandret seg.

– Vi mistet mange spillere, for nær 90 prosent av laget er borte fra forrige sesong. Dermed er vi i ferd med å bygge et nytt lag, men våre spillere skal ta med seg god erfaring fra kampene mot Randaberg og vi kommer selvsagt for å vinne, sier sjefstreneren.

UKF Nitra har èn spiller som er profesjonell, resten av spillerne er studenter får vi opplyst fra klubbens administrasjon.

Sesongen til laget så langt har vært varierende. I øyeblikket er Nitra på 5. plass i den slovakiske ligaen. Forrige seriekamp endte med 2–3 tap mot Nove Mesto og laget har tapt de to siste seriekampene.

– Jeg vet ikke alt om Randaberg, men etter hvert fikk vi funnet to kamper som vi har sett via internett. Jeg vurderer det som 50/50 i kampen på Randaberg. Randaberg har i likhet med oss et lag med unge spillere, men de taper ikke kamper. Vi skal spille så bra som vi klarer for å få et godt utgangspunkt for returkampen i Nitra neste onsdag, avslutter treneren til Randaberg24.

Dette er laget Randaberg skal spille mot i Europacupen på onsdag.