FOTBALL: Randabergs «B-lag» spiller i kveld lokaloppgjør mot Mastra i 5. divisjon.

«B-lag» i anførselstegn, fordi dette i flere klubber regnes som et rekrutteringslag. I det ligger det at spillerne på laget spiller for å ta steget opp til A-laget.

Slik er det ikke i Randaberg IL Fotball, for her har de aller fleste spillerne trappet ned, men synes fotball er gøy og liker å spille sammen. Et rekruttlag er det derimot ikke, i hvert fall ikke noe som er vedtatt at det skal være.

Etter det Randaberg24 kjenner til skal det kanskje bli annerledes etter hvert, kanskje allerede fra neste sesong.

A-lagets trener Preben Andersen brukte flere spillere fra sin tropp i kamp for laget mot Vardenesten 2 i forrige kamp.

— Klubben er definitivt tjent med å ha et 2-lag i 5.divisjon, og vi ønsker å bistå med spillere fra oss for å kunne beholde dem i divisjonen. Vi er avhengig av en stor tropp for å få dette til, og akkurat nå har vi det, og får dermed muligheten til å gi alle hos oss et godt kamptilbud, sier Andersen til Randaberg24.

Randaberg har seniorlag i 4, 5, og 7 divisjon.

Når RILs lag i 5. divisjon i kveld spiller mot Mastra, er både Anders Sivertsen (24) og Alexander Corey Ranck med. Sistnevnte spilte i går de siste minuttene for A-laget som vant 5–0 mot EIK-rekruttene. Foto: Per Thime

Allerede i kveld bruker laget i 5. divisjon flere spillere fra A-lagets spillertropp. Både Alexander Corey Ranck, Anders Sivertsen, Sondre Ekrene Valen, Magnus Bjørkelund og Tomas Granhøy Gundersen er nemlig meldt inn til lokaloppgjør mot Mastra på Mosterøy.

— Det er en god arena å få kampform og spilletid, men også en gyllen anledning til å vise seg fram for å få en startplass på A-laget.