||||||

VOLLEYBALL:

Randaberg-damene hadde alle muligheter for en god start i den første sluttspillfinalen i ettermiddag.,

Laget startet også bra, spilte jevnt med BK Tromsø og det var jevnt til 12-12, for da fikk gjestene noen poengs ledelse i settet. Randabergs mottak satt ikke som de skulle - og det får også videre følger. BK Tromsø hadde bra kontroll på settet og vant det så klart som 25-20, mot det som fremsto som er nervøst RIL-lag.

Kampfakta 1. sluttspillfinale, Randaberghallen:

Randaberg - BK Tromsø 1-3  (20-25, 25-18, 20-25 og 23-25),

Randabergs lag:

Maria Åsmul, Maria Dahl, Live Sørbø, Martine Gilje, Karoline Nore,Tuva Aarrestad, Wilde Jakobsen, Maria Poole, Emily Poole, Jenny Adolfsen, Ingrid Kvammen og Rugile Lavickyte,

1.dommer: Bojan Kljajic

2. dommer: Jens Olav Rydningen

,Tilskuere: 170

Den eventuelle nervøsiteten var lagt igjen i pausen for hjemmelaget. Etter en svært lang ballvekslong tok hjemmelaget det første poenget, men og de neste slik at BK Tromsø tok time-out på 4-0 ledelse til hjemmelaget.

Kunne det fortsette? BK Tromsø kom tilbake, knep poeng og reduserte, men hjemmelaget hadde så langt vist bra spill - godt forsvar, men også enkeltspillere som fungerte bedre enn i første sett. Rugile Lavickyte og Wilde Jakobsen viste blant annet bedre igjen. Da blir det poeng, ofte.

Randaberg ledet 12-6 og så ut til å ha god kontroll, men det snur også fort i volleyball. BK Tromsø spiste seg inn og nærmet seg på 13-10 til hjemmelaget.

Men, hjemmelaget hadde bestemt seg - de skulle stå settet ut. Det gjorde da også laget. Settseieren ble klar, for da siste ball var slått i gulvet lød settseieren på pene 25-18.

Hjemmelaget kom også bra i gang i neste sett og tok ledelsen og ledet 5-2. BK Tromsø slo seg tilbake og var poenget bak på 5-4. Mye tydet på et meget jevnt sett i Randaberg.

Damene var på hugget, reiste ørlite ifra og ledet 10-6. Da tok gjestene time-out. Gjestene svarte med å ta neste poeng, men Rugile Lavickyte hamret inn det neste poenget for Randaberg.

Det var absolutt spenning for de rundt 170 tilskuerne som satt på tribunen og lagde god stemning.,

BK Tromsø vant grunnserien, men var også klare for å vinne mot Randaberg i ettermiddagens kamp. Laget havnet bak, men spiste seg nok en gang inn i settet. Randaberg ledet 16-12, men så var det 16-15. Randaberg var i ferd med å tape den klare ledelsen de hadde.

• 19-20

Gjestene var bedre enn hjemmelaget i en periode og knep poeng etter poeng. Randaberg tok time-out på 19-20. I øyeblikket fungerte det ikke for RIL-damene, for gjestene fikk det alt for enkelt med å plukke poeng nok til å havne foran. Randaberg var i øyeblikket ikke med på det som skjedde på banen.

22-19 sto det på tavla sånn plutselig - og hjemmelaget hadde mistet alt det gode de tidligere hadde vist. Ikke noe fungerte, og da ble det slik at BK Tromsø vant settet så klart som 25-20.

Ett eller to sett til? Kunne Randaberg slå tilbake?

Bare seier i neste sett ville være godt nok. Hjemmelaget startet bra og holdt følge med gjestene, helt til det sto 3-3, men så gikk gjestene rett opp i 5-3 ledelse.

Randaberg svarte med en gang, var poenget bak og hadde også 5-5 da Rugile Lavickyte blokket ned et angrep.

Det sto 9-9 på tavla, men gjestene fungerte bedre enn hjemmelaget. Tre raske poeng og BK Tromsø ldet 12-9. På dette tidspunkt var det dermed viktig for hjemmelaget å ikke havne lenger bak.

Laget knep ett poeng, men servet så i nettet og nytt BK-poeng. RIL kom tilbake på 15-15 og det var spenning i settet. Det holdt seg også riktig så lenge, til 18-18. Da fikk BK Tromsø to raske poeng og ledet 20-18.

En serv i nett og Randaberg var poenget bak, men en dipp sørget for 21-19 ledelse til gjestene. Hjemmelaget var i ferd med å tape både sett og den første sluttspillfinalen.

Rugile Lavickyte slo seg tilbake for Randaberg og hjemmelaget var oppe på 20-22, men også 21-22. Samme Lavickyte servet i nettet og da var de bare to baller fra matchball for Tromsø.

Wilde Jakobsen smashet fra kant, reduserte til 22-23, men gjestene fortsatt poenget foran. Et overtramp fra gjestene sendte poeng til Randaberg, 23-23.

BK Tromsø gikk opp i 24-23 ledelse og hadde matchball. Den tok de vare på og vant settet og dermed kampen 3-1. Randaberg spiller ny kamp i morgen, den må vinnes. I dag var Randaberg ikke stabile og gode nok.