Kampen for tilværelsen: — Vet ikke hvor vi står

Ole-Andre Lerang har vært Vikings beste denne sesongen. I kveld er det kvalikkamp for å beholde plassen i eliteserien. FOTO: Trine Nessler Wichmann
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

HÅNDBALL:

De har ikke spilt en tellende kamp på fem måneder, men i kveld skal Viking, med to spillere fra Randaberg, i aksjon igjen.  Viking-målvakt Ole-André Lerang og Trym Hamre Johannessen skal ut i kvalikkamper mot Nøtterøy, best av tre-serien.,

Det handler om å beholde plassen i elitserien.

– Vi har gått i fem måneder uten å vite når vi kom til å spille igjen. Det er ekstremt og merkelig å tenke på. VI går inn til møtet med Nøtterøy uten helt å vite hvor vi står, Lerang til Aftenbladet.

Pandemien har rammet idrett hardt, om ikke så mye som breddeidretten for voksne over 20 år. I løpet av de fem siste månedene har Viking HK spilt en treningskamp. I forrige uke spilte laget mot Nærbø, i en kamp som endte 42-42 og som ble spilt i 3 x 25 minutter.

Det første av oppgjørene spilles i Stavanger idrettshall, mens kamp to spilles søndag. Blir det en tredje kamp skal den spilles i Stavanger onsdag om en uke.

– Kjenner dere på presset med tanke på det som ligger i potten?

– Det er klart vi kjenner på presset, å si noe annet ville vært løgn. Det er mer press på oss enn for laget fra 1. divisjon, de har ingenting å tape. Vi må prøve ikke å tenke så mye på det.