VOLLEYBALL: Det var strengt tatt ingen tvil, for Randaberg-damene viste klasse og vant semifinalen i Final Four mot Øksil. 3–0 i sett betyr at laget er klar for finale.

Randaberg viste i store deler av kampen meget solid spill - og prestasjoner. Nok en gang var beste poengplukker Wilde Jakobsen, som statistikken fra kampen viser.

3–0 etter en solid kamp fra hjemmelaget.

Første sett var spennende, svært lenge, for lagene fulgte hverandre tett. Først da Randaberg ledet 21–17 ble det en slags kontroll. Begge lag spilte bra volleyball i de fleste faser - og Øksil ville ikke gi seg uten kamp. Laget hentet inn noen poeng, men Randaberg tok det første settet hjem etter seier 25–21, hvor det siste poenget var en solid blokk.

Dasha Stuzhuk leverte flere poeng i kampen mot Øksil. Foto: Per Thime

Lagene fulgte hverandre tett også innledningsvis i neste sette. Øksil hadde tre kamper forrige helg i kvartfinalene i sluttspillet, mens Randaberg har trent i én måned uten kamper - før dagens semifinale.

Øksil var foran med to poeng innledningsvis, men så snudde Randaberg rundt, knep poeng etter poeng og kom seg opp på en klar 13–7 ledelse. Mye tyder da på at Randaberg var kommet skikkelig i gang, for i denne perioden var laget hakket bedre enn Øksil.

Randaberg byttet litt på laget, inn kom Karoline Nore - som sa takk ved å plukke sitt første poeng på 15–9 ledelse. Men, hjemmelaget var i slaget nå, og det var faktisk klasseforskjell på de to lagene.

Randaberg slo seg løs og kom seg opp i 17–10 ledelse og hadde klar retning mot settseier. Så langt var det Wilde Jakobsen som hadde vist beste igjen i poengscoren, som vanlig, men også andre spillere viste seg fram foran de rundt 225 tilskuerne i hallen.

Det andre settet ble til slutt vunnet komfortabelt, for det var strengt tatt ingen tvil. Smasher satt og det samme gjorde forsvarsarbeidet for hjemmelaget. Da er de vanskelige å slå - og settseieren lød på solide 25–16.

Randaberg leverte godt innledningsvis både i første og i det andre settet. Foto: Per Thime
Randaberg vant i tre strake sett i semifinalen i Final Four. Foto: Per Thime

I det tredje settet fikk Randaberg en god start og ledet hele 6–1. Da tok Øksil time-out for å justere. Det hjalp, for laget hentet seg inn og spilte seg inn i settet igjen. Randaberg beholdt ledelsen, men knepent 7–6 før det ble to kjappe poeng signert Dasha Stuzhuk og etter en smash-feil fra gjestene.

Slutt var det imidlertid ikke. Også i volleyball er 2–0 ledelse «farlig, for Øksil var med og Randaberg tok time-out på 9–8 ledelse.

Hjemmelaget kom seg - og begynte å levere bedre og bedre. I bunn og grunn hadde laget kontrollen gjennom store deler av de tre settene, men ikke helt i det tredje settet.

Igjen plukket laget med seg noen poeng, og nok til at Randaberg tok time-out på 19–16 ledelse.

Dasha Stuzhuk leverte en god kamp og plukket viktige poeng, som da hun hamret inn 20–18 ledelse i tredje sett, med sitt niende poeng.

Randaberg tok seg skikkelig sammen og vant settet 25–20 og kampen 3–0.