SYKLING: Repsolmila arrangeres av Stavanger SK og avvikles hvert år i løype i Randaberg. I dag var det til og med glimt av sol da 6-åringen Fredrik Aareskjold Elde (Sandnes SK9 la ut på sin sløyfe i det som er et temporitt. Like bak fulgte Benjamin Voll Kjøllesdal - og da var løpet satt, for etter det syklet den ene etter den andre ut fra starten i Bøveien.

Der var det forresten også målgang, som alltid. På startlisten sto 51 deltakere fra 11 klubber, i forskjellig inndelte klasser.

De unge startet først i dagens tempo i Bøveien. For disse to ble det runde på noen hundre meter. Foto: Per Thime
Dette er løypa som sykles. Foto: Skjermdump

Løypa er den samme som alltid. Man starter altså i Bøveien og kjøre først indre Bø og følger veien videre, som kartet over viser. Man runder ved en bondegård i Bøveien og tar samme rute tilbake. Samlet lengde på løypa er 6,3 miles, eller vel 10 kilometer lang.

Temposykling er en disiplin innen landeveissykling, der utøverne starter individuelt og konkurrerer på tid over en gitt distanse – i motsetning til fellesstart som ellers er vanlig i sykling.

Sykkelen og utstyret spiller en større rolle i temposykling enn i ordinære landeveisritt. Utøverne har på seg spesiallagede tempohjelmer og skotrekk, og sykkelen er utstyrt med spesiallagde hjul og et ekstra styre. Målet med dette er å gjøre luftmotstanden minst mulig, hvis det f.eks er vind på «slettene» på Bø.

Vind var det ute på Vestre Bø, så det ble et løp som man kjente det godt i, for her brukte man krefter.

Ve merket vinden der ute på Ytre Bø da de syklet temporitt søndag ettermiddag. Foto: Per Thime

Flere bilder - bla til høyre

Som i alle sykkelritt, mindre eller større - det dreier seg om å sykle fortest mulig, i hvert fall hvis man har mål om en bra plassering på resultatlistene.

Kvinneklassen senior ble vunnet av Karoline Træland Dalland fra Asker CK. Hun brukte 16 minutter og 16,5 sekunder på runden.

Seniorklassen herrer ble vunnet av Henrik Engelsvoll fra Sandnes SK på tiden 14:28,6. Han var 2,7 sekunder foran klubbkamerat Are Olai Langhelle.

Alle resultatene ser du her.

Martha Stokkeland, Stavanger SK, vant juniorklassen for jenter. Foto: Per Thime