– Det kan bli en lystig busstur hjem hvis vi vinner

Randabergs A-lag kan gå mot en meget vanskelig oppgave i kveld, for kampen mot Eiger kan fort å sesongens tøffeste. Hjemmelaget bøtter nemlig inn mål, nærmest på bestilling.

Marius Naustdal Storevik og Randabergs går ev vanskelig kamp i møte når A-laget møter Eiger i kveld.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

FOTBALL: Når A-laget i kveld spiller mot Eiger på Eigerøy, kan det bli en tøff affære, selv om Randaberg vant det første oppgjøret 2–1 tidligere i sesongen.

Kveldens hjemmelag er nemlig det desiderte formlaget i pulja og står med seier på sine 10 siste kamper. Ikke bare er kampene vunnet, men det er også scoret hele 47 mål på de 10 kampene.

– Eiger er alltid et tøft lag å spille mot. Veldig mange dyktige spillere, og har opp gjennom årene alltid vært kjent for å spille fin og ballbesittende fotball. I Hålå er det ekstra tøft, og de kommer fra en 10 kampers lang seiersrekke, så dette blir kanskje den største utfordringen vår så langt, sier RIL-trener Preben Andersen.

Vegar Solstrand Ludvigsen og Randaberg vant 2–1 i det første oppgjøret mot Eiger. I kveld kan det bli en helt annen kamp, for Kjetil Vigrestad (bildet) og Eiger er i solid høstform.

Eiger var regnet som ett av topplagene, men tapte tre av de seks første seriekampene, men etter 10–1 seieren mot Sunde i første kamp etter ferien har det gått på skinner for laget.

– Jeg hadde ikke trodd at Eiger skulle ha sjanse på opprykk, men nå vil jeg faktisk holde dem som favoritter da de møter Hinna hjemme i siste seriekamp.

Det er nettopp Hinna som er serieleder, poenget foran Eiger. Når det kommer til Randaberg, er laget er i øyeblikket på 6. plass. I forrige kamp mot Riska var det festfotball i en omgang da laget vant 5–4, alle mål de siste 45 minuttene.

– Det merkes på troppen at vi i helgen går inn i høstferien. Noen spillere bortreist, noen på jobb, så det blir litt forfall. Uansett ikke verre enn at andre nå vil få muligheten til å gripe sjansen for å få mer spilletid de siste kampene som gjenstår av sesongen.

– Men tro har du?

– Ja! Vi har uansett stor tro på våre gutter, og vi var klart bedre enn dem i det omvendte oppgjøret. Leverer vi på det nivået også i kveld, så kan det bli en lystig busstur hjem. To sene scoringer som sørget for fire poeng sist uke, bidrar til å bygge selvtillit og moral i gruppen, så vi er klare for å ta nok en skalp, avslutter en optimistisk RIL-trener.

Randaberg24 tips: 2–2.