Solid gjennomføring- herrene vant 3–0

Randaberg-herrene var favoritter mot NTNUI i lørdagens eliteseriekamp.

Randaberg var best i det mest og vant 3–0 mot NTNUI.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

VOLLEYBALL: Herrelaget var ikke like store favoritter som kvinnelaget var mot samme motstander tidligere på dagen.

Men, mer enn knepne favoritter var Randaberg, og de innfridde i det første settet. RIL-spillerne kom nemlig godt i gang. Når mottakene sitter, da får opplegger Gøran Rønneberg en bedre muligheter for gode legg.

De satt rimelig bra i store deler av settet - og da blir også leggene gode og varierte. Flere spillere viste seg fram i settet, men Kjetil Riisland plukka flest poeng med sine åtte i settet. Randaberg hadde god kontroll og vant 25–18.

Opplegger Gøran Rønneberg serverte gode legg på rekke og rad, som her til Steffen Bauerochse .

Hjemmelaget fikk en treig start på det andre settet, for NTNUI hadde overhode ikke tenkt å gi seg. Studentene ledet 2–0 før Randaberg fikk sitt første poeng i settet. Så løsnet det for hjemmelaget. Avslutningene satt løst - eller som de skulle. Randaberg kom seg i ledelsen og NTNUI sleit. Randaberg ledet 15–9 da studentene tok time-out.

Når servene til Johanne Helland-Hansen sitter, er de meget vanskelige å stoppe. Når han i tillegg drar fram smash-armen og treffer, da blir det poeng ut av det.

Flere serve-ess og poeng på rad ble notert på Helland- Hansen, som da det sto 18–12.

Det virket som Randaberg hadde bra kontroll på settet, men student-laget gav ikke opp. Anført av lagets beste spiller, Sigurd Festøy så gjorde de et forsøk.

Det sto 20–15 og vippet litt i settet. Johannes Helland-Hansen smashet, men ble blokket kraftig og da var det time-out Randaberg på ledelse 21–18. 22–18 ble det da NTNUI smashet ballen langt ut mot Torvmyrveien.

Randaberg kom foran med 23–19 og burde ta settet hjem. Håvard Aarrestad smashet via blokken og ut, det var settball, men den ble misbrukt.

Ivar Andersland avgjorde settet for Randaberg, slik at settet ble vunnet 25–20.

Johannes Helland-Hansen bidro sterkt til seier.

NTNUI måtte vinne det tredje settet, men kom kraftig bakpå etter at Randaberg utlignet ledelsen laget hadde i settet. 2–2 ble til 7–2 til hjemmelaget.

Nå gjaldt det å holde trykket oppe, for da skulle dette går bra.

Randaberg gnistret til tider og ledet hele 10–3. Det meste fungerte for hjemmelaget, selv om NTNUI så vidt han med. Randaberg ledet 15–6 da Randabergs tyske spiller Steffen Bauerochse sørget for nok et poeng.

Randaberg hadde god kontroll på gjestene, så det ut som. Det snur imidlertid fort i volleyball noen ganger, for studentene gav seg ikke og plukket poeng. Randaberg tok time-out da ledelsen begynte å krumpe. Randaberg ledet på dette tidspunkt 19–13, men gjestene hadde da tatt de siste fire poengene.

Håvard Aarrestad tok ansvar og sørget for 20–13, mens samme mann smashet inn 21–13 ledelse. Det gikk ot utklassing i settet.

Tidligere RIl-spiller Sigurd Festøy (9) måtte gi tapt mot tidligere lagkamerater fra Randaberg.

Et serveess fra Ivar Andersland sørget for 22–13 og nå så det bra ut. Johannes Helland- Hansen fikk en dobbelmulighet fra kant, og fyrte den andre i gulvet.

Matchball ble det på 24–14. Den dippet opplegger Gøran Rønneberg i gulvet - på en ørliten finte.

Godt gjennomført av Randaberg og en solid 3–0 seier.

Publisert: