Rugile Lavickyte viste godt igjen for Randaberg i kampen mot Koll.|||Rugile Lavickyte sørget for viktige poeng i slutten av det andre settet. |

VOLLEYBALL:

Lørdag spilte Randaberg sesongens aller beste kamp, men i dag var det ny sluttspillkamp, mot samme motstander som i går, Koll. Gjestene jaktet revansje etter 1-3 tapet.,

Kampfakta 2. semifinale sluttspill eliteserien volleyball:

Randaberg – Koll 3-1 (19-25, 25-16, 25-17 og 25-16),

Randabergs lag:

Maria Åsmul, Maria Dahl, Live Sørbø, Martine Gilje, Karoline Nore,Tuva Aarrestad, Wilde Jakobsen, Maria Poole, Emily Poole, Jenny Adolfsen, Ingrid Kvammen og Rugile Lavickyte,

1.dommer: Lars Rydland

2. dommer: Bojan Kljajic

,Tilskuere: 110

Starten på det første settet var av det jevne slaget, for lagene fulgte hverandre tett - helt til hjemmelaget gjorde feil. Da kom Koll foran og ledet 15-10. Det meste tydet på seier i settet til gjestene.

Randaberg kom for langt bak, plukket noen poeng, men Koll tok settet og vant 25-19.

Wilde Jakobsen innledet sett to med en suser av en smash og Randaberg tok ledelsen 1-0. Kort tid etter fulgte laget opp med en solid blokk som gav 2-1 ledele.

Skulle det gå, måtte laget fortsette på samme måte utover settet.

• 7-3, dipp Emily Poole

Randaberg var her inne i en bra periode. 7-3 ledelse ble til 8-3 da Karoline slo til med en god smash. Da tok time time-out. I denne perioden var Randaberg på nivå med det laget viste i perioder i lørdagens kamp.

Settet var imidlertid ikke slutt, men en solid serv fra Emily Poole sørget for 9-3. Dette var et sett hjemmelaget nå burde dra i land.

• 14-6 smash via blokk og ut

Randaberg fortsatte å kjøre på med gode smasher, bra mottak og noen godt satte blokker. Det førte laget opp i 14-7 ledelsen.

Rugile Lavickyte sørget for viktige poeng i slutten av det andre settet. Foto: FOTO: Per Thime

Koll tok seg noe sammen,men stadig var det Randaberg i føringen. Rugile Lavickyte viste seg fram ved flere anledninger og ordnet viktige poeng for hjemmelaget. Randaberg ledet 20-13, men det var ikke slutt.

Koll plukket poeng og havnet fem poeng bak, 20-15.  Det lå spenning i luften, men Randaberg økte til 21-15. Ingrid Kvammen kom inn på serv - og Lavickyte fortsatte på kan - da ble det 22-15 og tre poeng bak settball.

Det ble settball, for Wilde Jakobsen viste seg også godt fram i settet, også da hun hamret inn 24-15. Randaberg vant settet så klart som 25-16.

Da var det minst to sett igjen, hvor Randaberg kom på banen med selvtillit. Wilde Jakobsen satte standarden med en blokk som virkelig satt som ei kule. Randaberg ledet 4-2 i starten av settet. Så langt hadde vi også sett Rugile Lavickyte treffe bedre enn hun gjorde i lørdagens første kamp.

Mye tydet på at et skulle bli en jevn affære også i det tredje settet. Et servees fra Karoline Norge sørget for 6-4 ledelse, før Koll slo tilbake og snudde settet til sin fordel. Koll gikk opp i 8-7 ledelse da Randaberg tok time-out.

Nå var settet inne i en viktig periode, for hjemmelaget havnet bakpå. En solid blokk fra Emili Poole sørget for 8-8.

• 17-11, Karoline Nore

Randaberg var inne i en meget god periode hvor det aller meste lyktes. Smasher satt som ei kule, server var god, mottak det samme og innimellom var der noen blokker ut av en annen verden, nesten.

Randaberg ledet hele 19-11 og var i ferd med å feie Koll av banen i det tredje settet. RIL-damene spilte og jobbet mesterlig for hverandre.

Koll hadde ikke gitt seg, selv om de var langt bak. 20-13 sto det på tavla, men hjemmelaget kjørte på, 21-13. Alt tydet på nok en settseier og 2-1 ledelse i sett. Koll er imidlertid et lag man aldri skal ta lett på, for laget er så godt at de fort kan slå tilbake. Det gjorde laget og da det sto 22-16 var det på tide med time-out for hjemmelaget, for dette skulle ikke rakne for RIL-damene.

Det gjorde det heller ikke, for damene i hvitt og sort hadde en god ledelse fra etter time-out var ferdig.

Settball ble det da Koll servet i nett - og da var det fordel hjemmelaget igjen. Emily Poole var på serve. Etter et langt angrep var det Rugile Lavickyte som dundret ballen i gulvet, 25-17 seier til hjemmelaget.

Med 2-1 ledelse var hjemmelaget i førersete, men ikke noe var avgjort - ikke i det hele tatt. Koll startet best i det fjerde sette og ledet 4-2. Randaberg svarte raskt og tok dem igjen og ledet 7-5.

Samtlige RIL-spillere som var eller hadde vært på banen leverte godt ifra seg. I det fjerde settet tok Koll time-out da Randaberg hadde kommet seg opp i 10-6 ledelse.

Det luktet seier i Randaberghallen, bare synd at bare rundt 110 tilskuere hadde funnet veien, for det burde vært fem ganger så mange, så gode er nemlig dette Randaberglaget - på sitt beste.

Noen sluvefeil hos hjemmelaget var imidlertid nok tilå sende gjestene inn i kampen. Da det sto 11-9 tok Randaberg time-out. Randaberg tok det påfølgende poenget, men det var jevnt nå, men med hjemmelaget fortsatt der de skulle, i ledelsen.

Hun er navnt før, men Rugile Lavickyte viste virkelig godt igjen i store deler av kampen. Da hun satte 15-11 var det igjen fire poengs ledelse til hjemmelaget.

Hjemmelaget presset Koll på serv gjennom hele kampen og fikk betalt for det. RIL var oppe i 17-11 ledelse.

Det ble nok en festaften for Randaberg. Selv om Koll knep poeng fra hjemmelaget så var det faktisk aldri tvil. Fra midten av settet og til slutt var nemlig seieren aldri trut, selv ikke på 19-14 ledelse.

Randaberg vant det fjerde settet og kampen 3-1 Det betyr at laget fikk full pott på hjemmebane. Dette er et godt utgangspunkt for neste helg hvor semifinalespillet fortsetter i Oslo.

For Koll er det helt sikkert en stor skuffelse å tape to kamper mot Randaberg, men dette resultatet viser at Randaberg kan ta seg til finalen i sluttspillet.

PS! Flere bilder fra kampen ser du senere i kveld.