Følg uværet direkte via nett - sjekk linkene

Det er meldt om tildels «grisevær» med mye vind og en del nedbør. Orkan i kastene er meldt - følge uværet direkte via noen linker.

Det er meldt til dels et realt uvær i dag.
  • Per Thime
Publisert:

UVÆR: I Danmark har uværet fått navnet «Otto», mens man her i landet ikke har navngitt noe.

Klokken 08 er det fortsatt oransje varsel fra meteorologene for vårt distrikt, med vindkast opp mot 40 meter i sekundet, det tilsvarer orkan i de aller sterkeste vindkastene.

– Fest alle løse gjenstander. Unngå ferdsel på utsatte steder. Beregn ekstra tid til transport og kjøring. Vurder om reisen er nødvendig. Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Sjekk veimeldinger (175.no). Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører. Vis forsiktighet ved ferdsel i strandsona og på sjøen. På forhånd vurder tiltak for å begrense skade, heter det i meldingen som ligger ute.

Det kan bli skikkelig «heise» i ettermiddag.

Den neste linken er hentet fra nettstedet windy.com. Der har du kartet fir hele verden, men i dette tilfellet for vårt aktuelle område.

Det er flere muligheter å følge med på uværet på. I forbindelse med kraftig uvær, er det ikke uvanlig at strømmen kan forsvinne for en kortere eller lenger periode. Lyse har en side hvor man kan sjekke status for strøm, hva som er problemet og når den er ventet tilbake, hvis det blir strømbrudd på Randaberg.

Oversikten for driftsmeldinger finner du her.

Rundt i Randaberg finnes det også noen værstasjoner. I løpet av ettermiddagen og tidlig kveld, for da skal det blåse mest, kan du sjekke styrken for vind ute ved Tungenes - og der vil den trolig merkes godt fra nordvestlig retning. Det finnes også en værstasjon langs Randabergveien, ved Rygg. Regnskvett værstasjon registrerer også det aller meste. På siden vannvaren kan du også sjekke vær og vind i dag, også det en værstasjon her i kommunen.

Det er også en del kamera der ute som du kan holde deg litt oppdatert på. Statens vegvesen har nemlig en rekke web-kamera rundt i distriktet.

Live-kamera finner du her, ved E39 like ved Byfjordtunnelen, mens du finner to kamera med bilder ved ferjeterminalen i Mekjarvik. Hvis du skal på helgetur, mot Haugesund og dermed skal ta båt. Da finnes det kamera, eller direkte på video fra ferjeterminalen i Mortavika.

I Mekjarvik er det plassert to kamera.

Hvis du vil sjekke andre steder, så finner du gode bilder og video på Statens vegvesen sine sider.

Randaberg24 skal følge opp været utover ettermiddag og kveld og er også interessert i dine tips til tips@randaberg24.no eller til helgevakt Simen@randaberg24.no

Mest vind skal det etter meldingene være fra klokken 16 til klokken 17. Du kan også sjekke ut sidene til yr.no ved anledninger, som denne mer detaljerte som dreier seg om vind.

Andre aktuelle linker kan være Sør-Vest politidistrikt på Twitter, Vegtrafikksentralen Vest og Rogaland brann og redning IKS, også de to siste via Twitter.

Publisert: