CUPFINALE: Hun er fra Lyngdal, en liten by som er mer kjent for fotballspillere som Julian Ryerson, Zlatko Tripic, Mathias Rasmussen og Stefan Strandberg – enn for volleyball.

Ragnhild Torgersen erlyngdøl, men var også i flere sesonger en sentral spiller for Randabergs eliteserielag. I alle år har Randaberg vært kjent for volleyball for herrer, men damene har tatt mer over. I 2015 spilte laget første sesong i eliteserien og året etter var laget i sin første cupfinale.

Da var Ragnhild Torgersen med på laget, i det som da var et meget sterkt lag. Kort fortalt, Randaberg vant finalen 3–0 etter tre ganske klare sett foran 1.000 tilskuere i Ekeberghallen.

– Det jeg husker best fra finalen 2016 var den svart og hvit kledde tribunen, kledd opp i vakre Randaberg supporter-farger som stilte i like skjorter, masse flagg og lagde en sinnssyk stemning under kampen. Får gåsehud av å tenke tilbake til det, sier Torgersen til Randaberg24.

I januar 2016 vant Randaberg-damene kongepokalen for første gang, i sin andre sesong i eliteserien. Foto: Skjermdump fra Stavanger Aftenblad.
Ragnhild Torgersen var en sentral spiller for Randaberg, her fra sesongen 2020/2021 Foto: Per Thime

Randaberg hadde et sterkt lag i den sesongen – og det har også laget i inneværende sesong som serieledere.

– Da vi spilte finalen hadde vi et solid og godt lag, bestående av Susanne Salanto, Hanne Synnøve Tønnesen, Una Trukulja, Hanne Haugen, Gunn Mari Finstad, Lisbeth Woie, Henriette Benum, Jana Jaudzema, Arjola Prenga, Eline Bye, Maria Solberg, Marita Dale og meg selv. Vi var nok soleklare favoritter for både cup og serie det året, og det var utrolig gøy da vi leverte og tok gullet.

Randaberg vant serien i både 2015/16 sesongen og i 2016/17 sesongen.

– Det har vært mange kjekke år i Randaberg drakta – og ja; jeg kjenner absolutt på savnet.

Lørdagens finale mot Koll skal hun se hjemme på tv-skjermen. Hun er spent.

– Kampen har alt lagt til rette for å bli en storkamp. Det er to lag med høyt stabilt toppnivå som skal møtes. Begge lag har flere spillere sultne på å ta poeng. Det er også to lag som er i stand til å sette opp ei god blokk, spille godt forsvar og løpe opp forsvarsballer. Randaberg har levert til de grader så langt i sesongen, og kjenner jeg dem rett, har de ikke tenkt å gi seg nå.