FOTBALLDOMMERE: – Vi har hatt det veldig kjekt, men også lært mye. Det er første gang for begge å dømme på et arrangement av denne størrelsen, så det har vært tøft, sier Simen til Randaberg IL Fotball sin nettside.

Videre fra klubbens nettside står det videre:

Rundt 450 dommere fra hele landet må til når verdens største turnering (i antall lag, Gothia har flere deltakere) skal arrangeres. I løpet av uka dømte Simen 30 kamper og Yasin 27.

– Nok kamper, men det har, som Simen sier, vært veldig kjekt. Vi har fått mange nye venner, og når vi har hatt dommerfri, har vi sett andre kamper og vært i byen, sier Yasin.

12 mann

Simen og Yasin var innkvartert i klasserom på Ekeberg skole.

–Vi var 12 stk på rommet, og allerede etter de første dagene ble romlista avbildet for å få til det samme neste år. Vi har hatt fått mange erfaringer og hatt mange diskusjoner om situasjoner på banen. Samholdet, både mellom de som lå på rommet, men også mellom alle dommerne, er bedre enn jeg noen gang kunne forestilt meg på forhånd, sier Simen,

Yasin helt til venstre i dommerkvartetten under G13-finalen i Oslo. Foto: Privat

– Hvilke klasser dømte dere?

– Vi begynte i J13 og G13, men fikk utover i uka også G15/16. Jeg debuterte også som assistentdommer i en G15-kamp. Det var lærerikt å prøve det også, sier Simen

Yasin i finale

Dommerne blir vurdert av dommerveiledere under noen av kampene, og det må være et godt tegn at Simen fikk dømme kvartfinaler.

Yasin endte til og med opp som assistentdommer i en G13-finale.

– Men det gikk ikke så veldig godt. Jeg vinket et frispark feil vei og overså en soleklar offside, så jeg var ikke helt fornøyd. Heldigvis avgjorde ikke disse glippene kampen, sier Yasin.

Verken Yasin eller Simen har gått assistenttrenerkurs, men det vurderer de å ta i september.