DART:

Vanligvis kaster han piler mot elektroniske brett, men det skjer ikke førstkommende helg for Stian Valset fra Randaberg.,

Da er både piler og brett byttet ut - for det er NM i ståldart det skal dreie seg om.

— For meg er dette noe jeg deltar i for aller første gang. Jeg er spent og nervøs, men gleder meg veldig mye også, sier han.

Da har han også gjennomført en god del treninger før hans første NM i vanlig dart.

— Siste måneden har jeg trent godt og systematisk, ca 8-10 timer i uken minimum så jeg føler meg stort sett klar. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, Nerver har man selvfølgelig, så nå gjelder det å få brukt nervene til positiv energi som får utløp i turneringen.

Det blir slike piler kommende helg for Stian Valset. Da deltar han i NM for aller første gang.

NM skal avholdes på Lillehammer - over tre dager. Stian skal delta alle dagene, men ikke bare som singelspiller.

— Som nytt medlem i Østfold Stål var det uvisst om jeg ble med for dem i lag-NM. Klubben stiller fire lag, hvor jeg overraskende ble tatt ut på ett av de fire lagene.

I skrivende stund er det påmeldt totalt 37 Klubblag. Der spilles det 4 mot 4. Der tenker Valset at målsettingen bør være en plass blant de 10 beste lagene.

— Hva med målsetting i singespillet?

— Den konkurransen spilles på søndag, og det er påmeldt 150 deltakere. Nivået vet jeg er høyt, men jeg har en målsetting om en plasseringblant topp 50. Klarer jeg det, skal jeg være mer enn godt førnøyd med mitt aller første NM i denne type dart.

Vanligvis er det el-dart, men ikke denne helgen for Stian Valset. NM på Lillehammer står for tur, i vanlig ståldart. Foto: FOTO: Privat

Før selve NM-konkurransene får han også anledning til å teste lokalene for å «kaste seg inn».

— I Velkomstcup på fredag har jeg ikke de største målsettingene annet enn å bli kjent med lokalene og skivene, samt kaste meg inn for resten av turneringen.