OSLO: I formiddag spiller Hermine Fossmark første kamp i J16 klassen i NM for regionlag. Sammen med Camille Stinson, Eline Sjo Jørgensen skal hun og laget forsøke å vinne NM.

Det er langt ifra det eneste Hermine skal, for lørdag ettermiddag er hun en del av laget til Randaberg som skal spille NM finale mot Koll.

– Først og fremst blir dette en kul helg, det å ha muligheten til å være med er veldig gøy. Nå blir det region NM med spillere jeg aldri har spilt kamper med, så det blir spennende. Det hadde selvfølgelig vært stas med gull – i to finaler, sier Hermine til Randaberg24.

Camille Stinson, Eline Sjo Jørgensen og Hermine Fossmark (bildet), Randaberg-spillere som er med når Rogaland skal spille NM for regionslag. Foto: Randaberg Volleyball

Det er imidlertid slik at for Hermine så er det region NM som er hovedoppgaven denne helgen. Flere kamper gjennom helgen sender henne på benken for damelaget i lørdagens cupfinale for damene.

– I finalen på søndag skal jeg føre statistikk for laget. Det er slik at vi kan ha med 14 spillere i finalen, så jeg er da spiller nummer 15, som vi er i troppen. Siden jeg også skal spille NM for regionlag, så blir det min oppgave i finalen, men det er fortsatt veldig gøy å være med på dette som 10.-klassing forteller hun videre.

Hermine Fossmark på trening denne uka. Foto: Per Thime

Hermine har fått mer spilletid denne sesongen enn den forrige sesongen. Hun er fornøyd med spilletiden.

– Ja, det har vært en lærerik sesong for meg. Jeg har fått prøvd nye ting og har utviklet meg videre som volleyballspiller, og som en bedre lagspiller. Jo, jeg er fornøyd med utviklingen som spiller.

Hermine går siste året på ungdomsskolen. Neste år skal det fortsatt spilles volleyball, men neppe i Randaberg.

– Det blir nok Ryfylke neste år, på Topp Volley på Sand. Det er noe jeg gleder meg til, samtidig som det selvsagt blir trist å ikke trene med laget. Topp Volley er et godt sted for å utvikle seg videre, så jeg gleder meg også til det.

Denne helgen er det altså NM for regionlag.

–Jeg tror laget vi har kan ha stor mulighet til å vinne, hvis alle har lyst å kjempe for seieren, noe vi selvsagt har, sier hun som har med seg to andre Randaberg-spillere i region NM, nemlig Camille Stinson og Eline Sjo Jørgensen