HÅNDBALL: Det er noen sesonger siden Randaberg har stilt med herrelag i serien, men i formiddag spilte herrelaget til Randaberg HK sin første hjemmekamp for sesongen.

4. divisjonskampen mot Avaldsnes/Rival 2 var kampen som skulle spilles og som hjemmelaget gikk for seier i.

Det ble imidlertid ikke på den måten. Laget fra Karmøy gjorde færre feil enn hjemmelaget og vant til slutt 28–23. Ved pause ledet gjestene 17–12.

Jarand Lein ble Randabergs toppscorer med åtte fulltraffere. Foto: Per Thime

Det betyr også at Randaberg gjorde en bedre 2. omgang enn de gjorde i første omgang - det er noe å ta med seg videre, for dette laget kommer også til å plukke poeng i kampene fremover.

Innledningsvis i kampen holdt hjemmelaget godt følge, til 3–3. Det kom noen avslutninger som det ikke var klasse over, eller de kom til og med for tidlig. Det kan også straffe seg, og gjorde nettopp det. Gjestene fra Karmøy gikk opp i 6–3 ledelse, og den ble gradvis større etter hvert.

Minuttet før pause ledet Avaldsnes med syv mål, men hjemmelaget tettet noe igjen slik at det ble noe bedre etter første omgang.

Randaberg fikk også en god start på 2. omgang, for omgangens første tre scoringer kom fra hjemmelaget og det sto 15–17 på tavla.

En to-minutter på Sebastian Jentoft Klovning straffet seg imidlertid, for to mål kom da Avaldsnes hadde en spiller mer på banen. Da sto det 15–17, og mer ble det etter hvert.

Rødt kort ble det også i kampen. Randabergs Lasse Hamre scora ett mål, men et snaut kvarter før slutt fikk han rødt kort av dommerne.

Det vil si; han fikk først blått kort. Det kortet er innført på håndballbanen, og er blant annet for uaktsomhet.

Det hele skjedde da Hamre «tar» en Avaldsnes-spiller på en kontring. Det mente dommerne kvalifiserte for både rødt og blått kort.

Her endte Jarand Lein kampen, med det som kunne vært et brudd, men det var det ikke. Foto: Randaberg HK

Ut av kampen noen minutter før full tid endte også Jarand Lein. Det hadde ikke noe med kort å gjøre, men han landet feil i et skuddforsøk og endre med det som kunne vært et brudd i beinet, men senere i kveld er det klart at det ikke er konstatert brudd.

Kampen, den vant Avaldsnes som tidligere nevnt 28–23.