SPORT: Yasin Ahmadi har en innholdsrik fotballkarriere bak seg, og før han gikk over til å dømme fotball fullførte han 44 kamper og sørget for 23 mål på laget sitt.

Nå har han to år bak seg som fotballdommer, og i løpet av årene har han dømt nærmere 100 kamper, av smått og stort.

Som linjedommer er Ahmadi i tredje divisjon, og som hoveddommer er han i femte divisjon.

– Jeg spilte fotball selv i mange år, gjorde det ganske godt. Så røk jeg leddbåndet i kneet, og da måtte jeg ta en pause. Jeg fant ut at jeg var i stand til å løpe, og tok så rekrutteringsdommerkurs i kretsen, forteller Ahmadi, som er med i en kampanje for å få flere fotballentusiaster til dommerfamilien.

– Alle kan bli fotballdommere, alle kan ta kurset, men en kommer ikke langt hvis en ikke presterer og leverer. Ved å vise du kan rykker du gradvis opp, poengterer Ahmadi.

Yasin og Simen er fotballdommere, og råder flere til å ta rekrutteringsdommerkurset. Foto: Randaberg Fotball

Han skryter av dommermiljøet, de er som en fotballfamilie å regne, som stiller opp for hverandre og møtes titt og ofte for å ha det sosialt.

– Det kjekkeste er å dømme for de store kampene, for de store lagene, og jeg har blant annet fått gleden av å dømme for; Viking 2 som nettopp rykket opp til andre divisjon, Madla og Brodd. Det er kamper hvor alt kan skje, og det gjør jobben mer spennende. Det er litt mindre som skjer i kamper lokalt.

I løpet av en kamp kan Ahmadi få mye kjeft, men han har en taktikk.

– Det er best å slå ned på det med en gang. Fotballspillere tror de kan reglene bedre enn oss dommere, så da er det bare å ta tak i sutrete fotballspillere i starten. Lar en dem få lov til å kjefte kan det eskalere, derfor er det viktig å sette grenser med en gang, avslutter Ahmadi.

Randaberg fotball sin nettside står det følgende;

NFF Rogaland ser etter flere fotballentusiaster til å styrke dommerfamilien, og arrangerer derfor seks rekrutteringsdommerkurs før kommende sesong. Alle som er født i 2009 eller tidligere er hjertelig velkomne til å delta! Tidligere fotball- og/eller dommererfaring er nyttig, men på ingen måte påkrevd.