Løper rundt tre vann - Grødem Runners stiller flere løpsglade deltakere

Grødem Runners stiller opp med et godt antall løpere når 3-Sjøersløpet avvikles i helgen.

Flere av disse ivrige løperne stiller lørdag når 3-Sjøersløpet arrangeres rundt tre av distriktets vann.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

LØPSFEST: Det er påmeldt mer enn 2.100 løpere til det etter hvert tradisjonsrike 3-Sjøersløpet. Løpet er for mange årets løpsfest for mosjonister, super-mosjonister og eliten.

Fra Randaberg stiller det også en del løpere, fra Grødem Runners. På listen finner vi 27 deltakere fra den lokale friidrettsklubben.

Flere lokale utøvere stiller på startstrek.

Her snakker om et løp som er et halvmaraton som stort sett går på grus rundt Stokkavatnet, Hålandsvatnet og Mosvatnet. 3-Sjøersløpet ble startet i 2006.

– Valget om å arrangere i november var inspirert av ønsket om å tilby et løp på slutten av løps-sesongen. På denne tiden er vanligvis temperaturen perfekt for løping. Det kan selvsagt være litt vind og regn også, men stort sett er været heldigvis tålig bra, het det i en tidligere pressemelding fra arrangøren

Både Alexander Middleton og Idar Kolnes Goa er påmeldt til 3-Sjøersløpet lørdag formiddag.

Når løpet starter lørdag formiddag er det utøvere med hver sine ambisjoner. Noen satser på å sette personlige rekorder, mens andre gjerne deltar for første gang.

Fartsholdere er det også i løpet - mange fartsholdere.

– Fartsholderne løper på intensitet, IKKE fart. Vi tar hensyn til løypa og vær- og vindforhold. Vi løper saktere i motbakker og motvind, mens det går litt fortere ved høydereduksjon eller medvind. Andre halvdel av 3-Sjøersløypa er tøffere enn første del. Dette betyr at alle fartsholderne løper første del litt raskere enn andre halvdel. Dette gjelder alle fra 1.25 og til 2.30. Desto «saktere» flagg, jo mere tid har gruppa i «banken» for å være klar til Stokkabakken og videre derfra, heter det fra arrangøren.

I løpet er det 15 fartsholdere hvor deltakerne stiller seg bak - alt etter hvilken tid man ønsker å løpe på. Har du planer om å henge med i toppen av lista, da skal du legge deg etter fartsholder én, som satser på sluttid på 1:20, det vil si at det skal løpes én kilometer på snitt 3,48 minutter.

Vinnertidene er imidlertid bedre enn det, for løpet i fjor ble vunnet av Senay Fissehatsion fra Ullensaker/Kisa på vinnertiden 1.05.43, mens kvinneklassen ble vunnet av Pernille Epland, Stord IL, med tiden 1.15.41.

I fjor var Erik Rundell raskest av Grødem Runners-løperne, med en sluttid på 1.22.16. På listene er det ikke kvinner fra Grødem Runners fra i fjor.

Publisert: