SPORT: Det er ikke mange dagene igjen før flere av medlemmene i Grødem Runners tar turen for å løpe i Amsterdam. Neste helg er det duket for Amsterdam Marathon.

De fleste som deltar er menn, men så er det en god del kvinner blant deltakerne.

Randaberg24 har pratet med Elise Bergsagel som er en av seks kvinner som skal delta.

— Jeg gleder meg til løpet, det blir litt av en opplevelse, og et minne for livet, sier Elise Bergsagel, som deltar på 8 km, og legger til.

— Mitt mål for løpet i Amsterdam er å slå min egen pers, som jeg tok under Siddisløpet. Da klarte jeg 8 km på 45.26.

Fra årets PB Mil. Foto: Privat

Hun har tidligere trent håndball, og har aldri vært den «løpeglade». Men da mannen hennes Frank Bergsagel begynte, og Elise fikk være med på en av festene til Grødem Runners, ble et nytt medlem skapt.

— Vi er en fin gjeng, som en familie, og det er stas å få anledning til å dra utenlands for å løpe med flere fra Grødem Runners, sier hun, og legger til.

— Jeg har blitt mye mer glad i å løpe, og så har jeg blitt i mye bedre form. Spesielt etter at jeg ble med på intervallene, så har jeg blant annet klart å slå fjorårets pers på PB Milå. Det gleder meg å se framgang.

Når vi først er inne på persen til Elise under PB Milå; så var den 57.48 i fjor, mens i år var den 53.59.

— Det er takket være Grødem Runners, og den selvtilliten jeg har fått fra dem, at jeg klarte å oppnå en bedre tid. Så jeg gleder meg til å se hva framtiden bringer både innenlands og utenlands, avslutter Bergsagel.

I Amsterdam kan løperne velge mellom 8 km, halv og hel marathon. På listen under ser du alle deltakerne, pluss Alexander Middleton.

Utenom Elise deltar disse på Amsterdam Marathon: