Wilde Jakobsen angriper for Randaberg. Foto: Per Thime

VOLLEYBALL: Randaberg er ute av Europacupen, men de gav seg ikke uten kamp mot Clube Kairós fra Portugal som hadde 3–0 seier fra gårsdagens kamp i lomma.

Randaberg startet kveldens kamp godt og hadde solid spill innledningsvis i første sett. Senkede skuldre hos hjemmelaget sørget for godt spill og ledelse flere ganger i det første settet. Portugiserne havnet faktisk litt bak da Randaberg ledet 9–7. Så fulgte et par-tre svake mottak som sendte portugiserne opp og inn i kampen igjen.

Det snudde noe, for gjestene fra Azorene kom foran og ledet fra 10–9 og inn til settet var ferdig. Randaberg spilte imidlertid godt og hang med helt til slutt, men portugiserne vant settet 25–22.

Tuva Aarrestad hamret inn en del poeng, men det ble tap. Foto: Per Thime

I andre sett var det ikke ulikt som i det første. RIL-damene kjørte på, for laget hadde så absolutt muligheten til å knipe poeng - mange poeng hvis ting fungerte. Randaberg ledet 10–8 og så bra ut, blant annet etter gode angrep.

Portugiserne svarte, kom tilbake og hadde 10–10.

En solid blokk fra Maria Dahl sendte Randaberg opp i 11–10 ledelse, men de to neste poengene endte i feil favør og Randaberg tok time-out på 11–12 til gjestene.

Randaberg forsøkte, men Wilde Jakobsen ble blokket ned og Tuva Aarrestad smashet ballen ut i de neste angrepene. Dermed fikk Clube Kairòs en luke og ledet 16–11 og da ble det ny time-out for Randaberg.

På dette tidspunktet var Randaberg på vei ut av settet.

Gjestene gjorde også feil og Randaberg reduserte til 12–17 etter en feilserv. Da var detr viktig med poeng, men Kairòs økte etter en smash som endte hardt i gulvet på Randabergs side.

Wilde Jakobsen reduserte for Randaberg til 14–19, men det ville seg ikke på neste ball, for på ny økte portugiserne ledelsen og hadde god kontroll på settet.

Det ble for tøft for hjemmelaget, men laget knep noen poeng - men seieren i settet gikk til Clube Kairòs med 25–16. Dermed var det også klart at laget fra Portugal var klar får 8 dels finalen i Europacupen og Randaberg var utslått.

Dermed kunne Randaberg kanskje slippe seg mer løs i det tredje settet. Randaberg ledet 3–1, men portugiserne svarte og kom tilbake og ledet 14–10. Da hadde Randaberg hatt seg sin første time-out.

Laget fra Azorene hadde vunnet og gått videre, men de skulle også ta med seg seieren. Laget kjørte på - og til tider nesten over Randaberg. Gode avslutninger og gode blokker var i ferd med å sette en stopper for et RIL-håp om å ta ett sett i kampen.

Avstanden ble for stor og avslutningene til Randaberg satt ikke som de skulle - eller der de skulle. Randaberg gjorde for mange feil i det siste settet.

Randaberg var havnet for langt bak og Culbe Kairòs hadde matchball på 24–12. Den tok de vare på og vant 25–12. og kampen 3–0.

Tuva Aarrestad og Wilde Jakobsen ble mestscorende for Randaberg med 9 poeng hver.