VOLLEYBALL: Lørdag leverte herrene en bra gjennomført kamp mot Koll, men det ble 3–1 tap. I dag var det NTNUI som sto på andre siden av nettet.

Det ble tett og til dels meget spennende i en kamp som Randaberg vant 3–1. Under ser du mer om hvordan kampen var. I ett av settene ble det 30–28 seier til Randaberg.

I det første settet var det hjemmelaget som startet best og knep kampens første poeng, men det var altså bare starten. Randaberg svarte umiddelbart og utlignet til 1–1.

* 7–3

Randaberg hadde kommet bakpå, men reduserte til 3–7 og 4–7, før hjemmelaget gikk opp i 8–4 og 10–4 ledelse. Randaberg hang ikke helt med, men hentet seg inn og kom seg opp på 10–7. Sigurd Festøy er tidligere Randaberg-spiller, men er nå i NTNUI. Han var absolutt med å bidra for hjemmelaget i det første settet.

Randaberg tok time-out på 13–8 ledelse til hjemmelaget. NTNUI plukket mye i forsvar og leverte godt på avslutningene sine. Det hadde ikke Randaberg gjort til da i kampen.

Randaberg byttet legger, ut gikk Gøran Rønneberg og inn på banen kom nykommer Marek Stanislaw Zajckowski.

Umiddelbart hjalp ikke det, for Randaberg hadde på ingen måte fått den starten de ønsket. Flere spillere leverte ikke varene, men det ble fattet håp da Rune Berg satte en real blikk og reduserte til 12–18, og 13–18 etter nok en solid blokk av Rune Berge.

NTNUI ledet 18–9, Randaberg hentet seg inn noe, men hjemmelaget hadde i bunn og grunn kontrollen på settet. Håvard Aarrestad sørget for 14–19, men da det ble 20–14 var det mye gjort i settet.

NTNUI vant de nødvendige ballene og sikret settseieren med solide 25–16, noe som er tilnærmet utklassing. Et svakt sett fra Randaberg, men det var flere sett igjen.

Som vanlig jevnt innledningsvis i neste sett. Rune Berg sørget for 3–3 og like etter ble det 4–3 ledelse til Randaberg, for NTNUI spillerne så ballen gå i taket, men det er lov - noe ikke alle NTNUI-spillerne hadde fått med seg var lov.

Randaberg hadde fått en bra start, og det ble bedre da Håvard Aarrestad sørget for 6–4 ledelse. Aarrestad var i gang og scoret også poenget som gav 7–5 ledelse - før Lars Maaseide satte inn 8.5

Det så bra ut for Randaberg og ble bedre da en solid blokk satt, da var det 9–5 ledelse. NTNUI reduserte, men Randaberg hadde et overtak.

Håvard Aarrestad fikk legg på kant og sørget for 11–6 ledelse. Det var i forhold til første sett, et tilnærmet nytt lag på banen for Randaberg. Hjemmelaget tok time-out på 11–6 ledelse til Randaberg. Det var adskillig med flyt i det Randaberg viste så langt i settet.

Lars Maaseide bidro også bedre i dette settet, som da Randaberg tok 13–7 ledelse. Det var dog ikke mer enn halvspilt sett, men Randaberg plukket med seg poeng.

Den videre utviklingen var denne: (Randaberg nevnt først)

* 18–9

Da tok NTNUI time-out, for hjemmelaget fungerte ikke. Randaberg var i ferd med å feie studentlaget skikkelig av banen. Få hadde trodd det etter det første settet.

Laget i sort var altså på vei mot en klar settseier. Håvard Aarrestad slo til fra tre-meter og dundret ballen gulvet. Da sto det 19–10.

Mye dreide seg om Aarrestad i dette settet, for han hamret også inn 20–12 ledelse. NTNUI reduserte ørlite mot slutten av settet, men Randaberg hadde god kontroll.

Det ble settseier, Randaberg kontrollerte inn til 25–15 seier. Laget viste meget godt igjen og dette kunne man absolutt ta videre i kampen.

Lars Maaseide og Håvard Arrestad mestscorende etter to sett for Randaberg, begge med 9 poeng.

Håvard Aarrestad plukket bøtter med poeng. Foto: Arkivbilde

Da var det spørsmål om Randaberg fortsatte i samme spor. Innledningsvis gjorde de ikke det, for hjemmelaget første an og ledet 5–3. Lagets hittil mestscorende spiller, Sigurd Festøy, bidro ytterligere i poengboka ved å hente flere poeng. Da han smashet inn 5–3 så var det hans 15 poeng i kampen.

Kjetil Riisland og Håvard Aarrestad kjørte på med solide masher og utlignet til 5–5 før hjemmelaget igjen tok ledelsen.

Videre var det som dette (NTNUI nevnt først)

* 11–13

Randaberg ledet altså 13–10, de holdt seg foran og det ble tatt time-out. Det var bare tre poengs ledelse og NTNUI hang mye mer med i dette settet.

* 11–13

* 11–14

* 12–14

*13–14

* 13–15

Det var jevnt, kampen vippet, men Randaberg holdt unna. Laget ledet 16–15, men NTNUI hamret tilbake og var med da det sto 16–16 på lystavla.

NTNUI vant angrepene, Randaberg klarte ikke å avslutte sine i denne delen av settet.

Gøran Rønneberg havnet i poengprotokollen flere ganger, som da det ble 17–16 ledelse. Like etter ble det 18–6 etter en god blokk.

Men det var ikke over, for det kunne tyde på et jevnt sett til det hadde en vinner. Hjemmelaget utlignet etter en smash som Randaberg ikke maktet å hente inn, dermed 18–18 og like langt.

Kjetil Riisland smashet tilbake og Randaberg igjen opp i ledelse, 19–18.

Da Håvard Aarrestad lurte inn 20–18 ledelse så alt så meget bedre ut.

Ny redusering ble det til 19–20, før Rune Berg plasserte ballen over nett til 21–19 ledelse. Da ble det ny time-out til NTNUI. NTNUI svarte umiddelbart ved Sigurd festøy, nærmest en garantist for poeng.

Det sto 20–21 (Randaberg) og det var spenning. Aarrestad var best når det gjaldt i flere situasjoner, og ikke minst i avgjørende situasjoner i settene. 22–20 ledelse, men hjemmelaget reduserte like etter.

Det ble 22–22 etter en meget godt satt blokk fra hjemmelaget. Sigurd Festøy viste klasse og utlignet altså til 22–22. Da tok Randaberg time-out.

Tre poeng fra settseier til begge lag, men hvem var best?

Hjemmelaget går opp i 23–22 ledelse, for Randabergs Lars Maaseide mislyktes i angrep - og da var hjemmelaget to baller fra settseier.

Håvard Aarrestad er nevnt mange ganger, men vi gjør det mer enn gjerne igjen. Han er en klassespiller og sørget for 23–23, men like etter ble det settball for hjemmelaget.

Den klarte de ikke - for Randaberg utlignet til 24–24. Da var det minst to poeng igjen å spille om.

Kjetil Riisland steg til værs fra kant, hamret inn poeng og det ble settball.

Den tok selvsagt Sigurd Festøy seg av, 25–25.

Ny mulighet, for hjemmelaget smash feil og ny settball Randaberg.

Neida, det ble tett dette - for hjemmelaget slo tilbake, 26–26 og fortsatt to poeng unna settseier.

Hjemmelaget vant neste poeng, for Kjetil Riisland slo ballen ut og da var det settball NTNUI.

Ja, man skal ikke gi seg - for det ble 27–27 da Riisland sikret poeng.

Rune Berg ville være med, og slo til da Randaberg tok ledelsen 28–27. Så ble det 28–28, for dette ville visst ingen ende da.

Aarrestad ja, Håvard - han sørget for 29–28 ledelse og nok en settball til Randaberg. NTNUI avsluttet med angrep, men Sigurd Festøy smasha ballen ut av bane, og da vant Randaberg settet 30–28, etter et meget intenst og underholdene sett.

Da var spørsmålet om Randaberg hadde sluttkjørt hjemmelaget eller om de hadde mer å gi.

Randaberg ledet 6–3 og hadde også god kontroll på settet da laget ledet 12–8.

Randaberg presset hjemmelaget, et hjemmelag som blant annet slet i mottak. NTNUI gjorde flere feil som Randaberg benyttet seg av. Randaberg dro imidertid ikke av, for NTNUI holdt seg inne i kampen, reduserte slik at det sto 15–11 til Randaberg.

Så fulgte det to kjappe poeng for Randaberg. Gøran Rønneberg ble bokført dem begge og ledet 17–12 - og dette kunne ikke gå galt, for Randaberg styrte mot 3–1 seier.

Gøran Rønneberg fulgte opp med et servees og da sto det 18–12. NTNUI hadde ikke gitt opp, slo tilbake og yppet seg ørlite, men da Randaberg fikk 20–15 virket det avgjort, men man vet aldri i volleyball - egentlig.

Slik var det også, for tre poengsledelse ble til to poeng på 20–18 ledelse.

Da ble det time-out, fulgt av poeng til Ramdaberg. 21–18 sto det da, og det ble også 22–19 før ny redusering.

Det ble altså tettere enn det så ut som. Randaberg ledet 23–19 på poenget Lars Maaseide slo inn. To poeng fra seier var Randaberg da. NTNUI hentet neste poeng, ingenting var avgjort, men fordelen lå hos Randaberg. Randaberg avsluttet ikke godt nok, da var det 23–19 ledelse til Randaberg - og ny time-out på et kritisk punkt mot slutten av settet.

Ny redusering ble det, 23–22 og da kunne alt skje. Det ble matchball til Randaberg, fir serven endte ut av banen - gratispoeng til Randaberg.

Randaberg vant den siste ballvekslingen og dermed settet 25–22. Kampen endte da 3–1 til Randaberg. Blokkspill, færre feil og godt spill i forsvar og angrep gjorde susen mot NTNUI.