Tre kamper igjen - møter opprykksjagende Sola i kveld

En skuffende sesong går mot slutten fot Randabergs A-lag.

Vegard Meling Nesse i Randaberg-drakten, men i kveld spiller han for Sola mot Randaberg.
  • Per Thime
Publisert:

FOTBALL: I kveld er det Sola som er motstander på deres hjemmebane. Sola har stort sett ledet serien gjennom hele sesongen og har hatt stø kurs mot opprykk, men er tatt igjen av Rosseland som nå er serieleder, poenget foran Sola.

Med tre kamper igjen er Randaberg på 9. plass, 31 (!) poeng bak Rosseland. I kveld gjør Randaberg et nytt forsøk mot laget de spilte 1–1 mot i vårens kamp hjemme på grasbanen.

– Det er Rosseland som leder, men vi møter Sola - det laget som i utgangspunktet har størst forutsetninger for å rykke opp. Det er jevnt i toppen, så vår motivasjon ligger i å forsøke å påvirke hvilket lag som rykker opp, men da må vi forsøke oss på å ta poeng i kveldens kamp, sier Randaberg-trener Martin Hestvik.

Til kveldens kamp er det som det har vært store deler av høstsesongen. Skader sykdom og reiser for noen spillere. Det er lokalfotball.

– Vi skal forsøke å gi gass vi, men jeg kan også si at det er godt at denne sesongen snart er over. Det har vært en tøff høst med mye motgang. Hvis jeg dog skal se positivt på det, så har mange unge spillere fått en god del erfaring og forhåpentligvis lært litt om hva som kreves.

Utfordringene har vært mange denne sesongen. Til sommeren forsvant mer enn 10 spillere, flere av dem faste på laget - noe som ble vanskelig å erstatte.

– Hovedproblemet er og har vært at vi per dato ikke har en solid stamme på spillere mellom 20 og 30 år. Sammenlignet med andre lag så har vi alt for mange utskiftninger. Da sesongen startet hadde vi en tropp, men på høsten er det helt annerledes, og så lenge jeg har levdt så har det aldri vært en oppskrift på suksess.

«Før i tiden», 8–10 år siden, så var Randaberg en klubb å regne med i lokalfotballen. Klubben trakk til seg spillere utenfra, men i dag bygges laget opp mye rundt klubbens egne spillere.

– Det er nok et sammensatt svar på hvorfor det er slik. Noe av årsaken har kanskje med geografi å gjøre, hvor Randaberg er. Men, vi trekker heller ikke til oss spillere for å spille noen kamper på landets dårligste kunstgrasbane. Så har heller ikke det sportslige vært like bra som tidligere år og i tillegg var nok en del av trekkplastret tidligere en økonomisk pakke for en del.

Til slutt:

– Vi skal gjøre det vi kan i de siste tre kampene mot Sola, Varhaug og Brusand, så skal vi telle opp etter det, avslutter Hestvik.

Under kan du se to som jobber sammen på Rennesøy skole, de er gode arbeidskollegaer, men ikke lagkamerater på banen lenger, for i sommer meldte Vegard Meling Nesse overgang fra Randaberg til Sola.

Vegard Meling Nesse og Marius Naustdal Storevik spilte sammen i Randaberg, men i kveld møtes de på banen for hvert sitt lag, for Meling Nesse spiller nå for Sola.
Publisert: