VOLLEYBALL: Allerede før lørdagens kamp var både Førde og Randaberg klar for kvartfinale i sluttspillet.

Randaberg endte på 4. plass i grunnserien og skal i kvartfinalen ut i kamper mot nettopp Førde, men også kamper mot BK Tromsø og Øksil.

Dagens kamp startet godt for Randaberg, for etter to sett ledet laget 2–0 og det så bra ut. Så var det slik at hjemmelaget også brukte kampen til bruke spillere i andre posisjoner enn de vanligvis spiller.

Det førte til at 2–0 ble til 2–3, altså tap.

I det første settet var det lenge Førde som hadde initiativet og ledet, men Randaberg kom tilbake, slo seg inn i settet og ledet også 22–19 og så ut til å vinne settet. Men, Førde kom tilbake og det ble en jevn avslutning. Randaberg misbrukte settball, men fikk nye mulighet på 25–24 ledelse. Den tok laget vare på og vant settet 26–24. En god åpning!

Kjetil Riisland med avslutning i første sett. Foto: Per Thime

Mer bilder - bla til høyre

Randaberg var også gode innledningsvis i det andre settet. Et tilnærnet skadefritt Randaberg-lag kan hamle opp med alle lag her i landet, og viste mye bra. Randaberg ledet 15–10 da Førde tok time-out, og hjemmelaget var på god vei til å vinne settet. Håvard Aarrestad er som vanlig sentral, og var en av årsakene til at Førde tok sin siste time-out i settet da Randaberg økte til 18–10 ledelse og var i ferd med å utklasse gjestene. Randaberg vant settet, men Førde hentet noe inn, men 25–19 er sterkt fra Randabergs side.

Randaberg ledet 3–0 i tredje sett, men gjestene kom tilbake og ville inn i kampen - og forbi hjemmelaget.

Det klarte de også, for hjemmelaget haltet mer og Førde gikk opp i ledelse og ledet 16–11 da Randaberg tok time-out. Umiddelbart hjalp det, for hjemmelaget kom tilbake og plutselig var det Førde som havnet bakpå. Randaberg hentet inn poeng etter poeng og kom seg rett opp i 17–19, bare to poeng bak. Randaberg byttet en del spillere - slo seg mer inn, utlignet til 22–22 og var ajour.

Jevn avslutning på settet, men Førde avsluttet best og vant settet 25–22.

Da hadde også Førde fått teften av å vinne, mens Randaberg virket fornøyd med å ha vunnet de to første settene. I fjerde sett ble Randaberg feid av banen, for Førde var bedre i alt og vant 25–16.

Da var det et femtesett. Jo, det ble jevnt, men Førde var best og vant settet 15–12 etter at hjemmelaget ledet 12–11.