VOLLEYBALL: Hvilken festaften det ble. Randaberg leverte fra øverste hylle og vant E-cup kampen mot slovakiske UKF Nitra. Hjemmelaget leverte en av sine beste kamper på flere sesonger og skaffet seg et utmerket utgangspunkt før neste ukes returmøte i Slovakia. Randaberg vant faktisk i tre strake sett, 3–0.

Wilde Jakobsen var en av flere spillere som leverte, men hun ble fortjent kåret til banens beste spiller.

Randaberg-damene leverte godt i det første settet, for her var det innsats der man skulle ha det - over hele banen. Mottakene satt til tider som ei kule og hjemmelaget kom dermed godt i gang.

Gjestene fra Nitra spilte uten sin antatt beste spiller - som er hjemme og på sykehus med problemer med en fot. Likevel hadde laget gode spillere man skulle se opp for, men hjemmelaget var i form i det første settet. Angrepene satt bra, laget gjorde få feil og vant settet 25–21 etter å ha hatt en viss kontroll fra rundt 15–12.

Randaberg kjørte over Nitra i starten av det andre settet og ledet faktisk hele 7–0. Da tok Nitra time-out, for slik skulle man ikke være bekjent av. Laget reduserte til 7–1 og man så for seg en forandring hos laget, kanskje.

Randaberg tok det neste poenget da ballen havnet knallhardt i taket. Laget byttet på laget, og treneren var ikke fornøyd på det laget leverte. 9–1 ble det til hjemmelaget og da ble det nytt bytte for Nitra-damene. En av lagets beste spiller skal være Bianca Bodnorova, og hun slo til tider godt fra seg. Randaberg leverte og ledet 11–3 da Tuva Aarrestad servet. Angrepet gikk via blokk og ut og da ble det poeng til Nitra på 11–4 til Randaberg. Det var da da gjaldt for hjemmelaget å ikke slippe seg ned et eneste hakk.

Wilde Jakobsen hamret inn poeng i denne kampen også og var svært delaktig i at hjemmelaget så langt hadde levert godt fra seg.

UKF Nitra tok sin andre tim-out da randaberg ledet 15–8. laget var i ferd med å ramle sammen, for her møtte de kanskje bedre motstand enn laget hadde forventet. 17–10 ledet Randaberg og så ut mot å gå til ny settseier i Europacupkamp. Wilde Jakobsen fortsatte å hamre inn poeng, for det ble 18–10.

Randaberg så absolutt ut tilå ha kontroll på settet og kjørte rett og slett over UKF Nitra. Hos gjestene var det lite som fungerte, eller så var det også hjemmelaget som valset over dem i sett to.

Randaberg begynte å slurve og gjestene tok inn noen poeng, så mange at trener Espen Sørbø tok time-out på 22–15 ledelse. Tuva Aarrestad traff klokkerent på smash og sørget for 22–15, men Nitra hadde ikke gitt seg og plukket det neste poenget etter en smash.

Laget reduerte igjen og var bak med fem poeng, settet levde ennå, men en ball i taket fra gjestene sørget for settball til Randaberg på 24–17. En smash ut fra Nitra sørget for settseier og 2–0 ledelse til Randaberg.

Laget var i ferd med å gjøre en stor prestasjon.

Martine Gilje og RIL-damene kulnne slippe jubelen løs etter seier i sett to. Foto: Per Thime
UKF Nitra sleit skikkelig mot Randaberg i de to første settene. Foto: Per Thime

Randaberg hadde tenkt å vinne, for å skaffe seg et godt utgangspunkt før neste ukes returkamp i Slovakia.

Mye tydet på at laget hadde det på gang, for tredje sett startet på beste måt, blant annet med en monsterblokk, signert Wilde Jakobsen. Randaberg ledet 5–1 da Nitra tok sin første time-out i settet

Da var det også god stemning i hallen, hvor det var rundt 200 tilskuere. Randaberg har spilt flere gode kamper de siste årene, men dette var en av de aller beste - mot et lag som skal holde godt nivå. Randaberg var i ferd med å spille Nitra svake - for laget leverte på alle kanter.

Gjestene kom seg noe mer med, og Randaberg ledet 11–6 da gjestene servet ut og RIL-damene leverte og var på vei mot seier i både sett og kamp. Nitra hadde også flere gode avslutter, men laget var altså i denne kampen ikke på samme nivå som Randaberg.

I hvert fall ikke i hele kampen. Men, laget gav seg ikke og plukket poeng. Da det ble for mange poeng på rad, tok Randaberg time-out på ledelse 14–10.

Var det denne» farlige» 2–0 ledelsen som var i ferd med å slå inn for hjemmelaget?

15–10 ble hamret inn fra Dasha Stuzhuk, men Nitra gav seg heller ikke og tok stadig poeng. Randaberg ledet 16–11, men nok en gang spiste de inn og var bak på 16–14. Hjemmelaget hadde mistet kontrollen i settet, men kom tilbake på 17–14.

En smash fra Randaberg havnet så i blokken og gikk ut og dermed nytt poeng til Nitra. Gjestene hadde imidlertid flere server hvor man ikke leverte varene, for flere av dem gikk ut. Da det ble 18–15 var det på grunn av servefeil.

Wilde Jakobsen dippet inn 19–16 og det vra tre poeng igjen, og det nærmet seg slutten - eller ?

Maria Dahl fra kanten sørget for neste poeng, via blokk og ut - da sto det 20–16. Samme spiller - og i blokk og ut, 22–16 til Randaberg.

Nitra reduserte så til 17–22, men Randaberg var bare tre baller fra matchball. Maria Dahl slo til igjen, via blokk og ut.

Oppstillingsfeil og det var matcball for Randaberg. En fantastisk gjennomføring fra laget var i ferd med å avsluttes.

Live Sørbø servet. Wilde Jakobsen smashet inn og Randaberg vant 3–0 etter en fantastisk kamp.