SPORT: Denne helgen arrangerte Randaberg og Viba Ryttersportsklubb årets første sprangstevne.

I løpet av helgen var 40 deltakere med i det utvidede klubbstevne, og de kom blant annet fra Mastra Hestesportklubb, Stall Friheten i Sandnes og Sandnes og Jæren Rideklubb.

— Denne helgen kom de på kryss og tvers av ulike rideklubber. Det handlet ikke om å vinne denne helgen, men om å rekruttere nye til hestesporten, sa Andrea Dunne som ble ny leder i klubben i mars.

Den yngste deltakeren er 9 år, og de som er nye i hestesporten får en sløyfe i deltakerpremie så sant de klarer å hoppe over alle hindrene. Randaberg24 pratet med en av de yngste deltakerne, Amalie Lende Myrheim fra Mosterøy.

Amalie Lende Myrheim på sin Ponny hun kaller Brosie. Foto: Simen Ingemundsen

— Jeg synes det er gøy med hest, spesielt å hoppe, men står jeg og hesten i ro er jeg mer redd for å falle av, sier Myrheim som har ridd hest i åtte år.

Hjemme har hun 9 sløyfer fra ulike stevner, og hannes største bragd er fra distrikstevne hjemme på Mosterøy. Hun legger ikke skjul på at hestesporten er kjekk, samme gjør heller ikke leder Andrea Dunne som selv har deltatt på en rekke stevner.

— Vi pleier alltid å få gode tilbakemeldinger på våre stevner, og vi er stolte over stallen som vi låner og over klubben som består av en haug med voksne hesteinteresserte. Så siden du spør en hestejente har jeg en ting å si; det er gøy å drive med hest, det er faktisk det kjekkeste vi vet, avslutter Andrea Dunne.

Flere bilder fra sprangstevne: