VOLLEYBALL: Søndag ettermiddag spiller RIL-damene 8-dels finale i NM. Motstander er Vindafjord, et lag damene aldri har spilt mot i obligatorisk kamp.

Vindafjord spiller heller ikke i seriesystemet, men i volleyball kan man melde seg på til kvalifisering og Vindafjord vant 3–2 mot Sandnes i forrige runde.

– Vi gleder oss til å treffe Vindafjord hvor de har jobbet godt med disse jentene over mange år. Spennende å komme til en hall vi aldri har vært i og hvor vårt spill skal holde seg fokusert og skjerpet, for det må vi hvis vi skal komme oss videre, sier trener Espen Sørbø.

RIL-trener Espen Sørbø lover et topp motivert RIL-lag når de i morgen spiller 8-dels finale i NM. Martine Gilje (nr 5) er skadet og er ikke med. Foto: Per Thime

Det er forventet at Randaberg vinner kampen på en meget grei måte, for egentlig vil alt annet en en klar 3–0 seier være en overraskelse. Derfor blir det et toppet lag som drar over Boknafjorden, minus Martine Gilje som er skadet og som dermed står over.

Randaberg tar med seg hele stallen til kamp, men om dette blir kampen hvor unge spillere som Vår Eikevik Ravndal, Hermine Fossmark og Chloé Stinson får sjansen er slettes ikke sikkert.

– Det vil vise seg hvor mye vi benytter de unge i denne kampen, men det er meningen at de skal få noen muligheter her ja.

Sørbø er spent på hvilken motstand som venter laget i Vikedal Bygdahus søndag ettermiddag.

– Ja, det er jeg så absolutt. Vi skal ikke ta lett på dette, for Vindafjord ser jeg også har flere spillere som er interessante for Randaberg etter videregående skolegang.

Vår Eikevik Ravndal (hvit drakt) debuterte i forrige kamp mot KFUM Volda. Mot Vindafjord kan det bli mer spilletiud både for henne og de andre unge spillerne. Foto: Per Thime