Fra Covid-19 til semifinale for søstrene Poole

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

VOLLEYBALL:

Da Randaberg forrige helg vant 3-2 mot Koll i første semifinale, satt søstrene Maria og Emily Poole hjemme og så kampen på tv.,

De var syke og kunne ikke være med - begge var smittet med Covid-19.

— Det er riktig, men for oss har det gått veldig bra. Litt lette symptomer på influensa, forkjølt, men ellers har vi følt oss i bra form, sier de to fullvaksinerte, Maria og Emily Poole til Randaberg24.

Maria (9) og Emily Poole (10) er kampklar for Randaberg til morgendagens semifinale mot Koll.

Det var Maria som fikk påvist covid-19 først, men så fulgte Emily opp med positiv test.

— Det er sånn det er i disse tider, men et er jo egentlig verre å se kampen på tv enn å spille selv. Vi fulgte selvfølgelig den spennende kampen ball for ball foran tv-skjermen.

Når Randaberg søndag ettermiddag spiller returkamp, er begge de to viktige spillerne klar igjen. Begge har trent deler av uka og har meldt seg kampklar for trener Espen Sørbø.

RIL-trener Espen Sørbø er meget godt fornøyd med å ha søstrene Poole tilbake i laget. Her under formiddagens nest siste trening før morgendagens semifinale.

— Det er godt å ha begge to tilbake, det er noe som styrker laget vårt enda mer. Selv om vi gjorde det godt forrige helg med to færre spillere så er vi selvsagt bedre forankret når hele troppen er med.

RIL-treneren sier han ikke ennå vet hvor mye søstrene Poole skal spille.

— Det får vi også se på, men vi føler oss veldig klare for å bidra for laget og klubben. Ett av målene vi hadde da vi kom til Randaberg i fjor var nettopp å spille oss til cupfinale. Nå kan vi klare det i morgen, men det blir en tøff kamp, sier de.

Motstander Koll er regnet som det beste laget i Norge. Da Randaberg vant mot dem forrige helg var det ett av svært få tap laget har de siste sesongene.

— Koll er favoritter i kampen, men vi skal gjøre alt vi kan for å henge med. Vi har analysert flere av spillerne deres på forhånd - så vi vet mye av det som venter oss, avslutter de to Poole-søstrene.

Søndag ettermiddag håper RIL-damene på jubel etter semifinalen.