Nær krise for seniorhåndball i Randaberg HK

Det ligger ikke an til snarlig håndballspill for seniorlag i lavere divisjoner. Randaberg har kvinnelag, men hadde også planer om å melde på et herrelag for senior.

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

De rådende retningslinjer gitt av myndighetene og status på smittesituasjonen medfører endringer i nasjonalt og regionalt kamptilbud i forbindelse med seriestart høsten 202. Det får også følger for håndballspillerne i Randaberg HK.,—

For oss i Randaberg håndball blir det veldig usikkert med tanke på senior håndball, sier sportslig leder René Baardsen til Randaberg24.

Avstandsregelen

Bakgrunnen for det er blant annet regelen om å holde én meter avstand mellom hverandre på trening.

— Når det gjelder kampavvikling ser det nå ut som vi kan se langt etter det, dessverre.

Baardsen mener i likhet med svært mange andre idrettsledere at det er rist for breddeidretten at de ikke får drive med sin idrett.

— For vår del handler det også om at vi hadde planer om å starte et herrelag denne sesongen, men som det ser ut nå så har ikke det noen hensikt.

Ikke like attraktivt

,Han forteller videre at når det gjelder kvinnelagene til klubben så merker man det også der.,— V

i har mange som har reist for å studere, men ser at det ikke er like attraktivt når man ikke kan trene som normalt. Vi får ta en opptelling når vi vet noe mer, men som nå ser det ikke veldig lyst ut.

Alt er imidlertd ikke bekmørkt.

,—

Den gode nyheten er at fra i dag åpner idrettsforbundet for at ungdom under 19 år kan drive med flere idretter, uten å måtte vente 48 timer mellom aktivitetene. Vi er ved godt mot og gjør alt vi kan for å tilby tryggest og best mulig tilbud til våre utøvere!

På forbundet sine sider er det i dag orientert om endringer:

* Regionalt seriespill i aldersbestemte klasser starter opp som planlagt for alle spillere til og med 19 år. Det blir utsatt seriestart i seniorklassen, det vil si 3. divisjon og lavere. I første omgang utsettes alle kamper som er berammet i september for 3. divisjon. Kamper til og med 11. oktober utsettes i første omgang for 4. divisjon og lavere. Regionene kommer tilbake til plassering av utsatte kamper, eventuelt behov for endrede spillemodeller.

* De regionale juniorseriene vil starte opp som planlagt, slik at lag uten spillere som har fylt 20 år kan komme i gang med kampaktivitet. Lag som har behov for utsettelse av kamper med bakgrunn av at spillere som har fylt 20 år ikke er kommet i gang med trening og kamp ennå, må kontakte egen region.