Spiller på dispensasjon: - Lav takhøyde skremmer ikke oss

Randabergs motstander i Europacupen ser fram til kveldens kamp i Randaberghallen, men synes det var lavt under taket.

I formiddag hadde Nitra trening i Randaberghallen.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

RANDABERGHALLEN: Det er mulig «takhøyden er stor» sånn ellers, men når Randaberg-damene i kveld spiller Europacup mot UKF Nitra skjer det i en hall som man har fått dispensasjon for å spille E-cup i.

Årsaken er at hallen i utgangspunktet ikke er godkjent for internasjonale kamper - for takhøyden er i de anledninger er for lav.

– Ja, det var noe av det vi merket oss da vi kom på trening i formiddag. I hallene hjemme i Slovakia er det høyere under taket, sier František Bočkay, sjefstrener for UKF Nitra.

Se bilder fra UKF Nitra sin trening i formiddag

František Bočkay, sjefstrener for UKF Nitra.

Ellers er han fornøyd med hallen laget skal spille i når kveldens kamp starter.

– Som jeg tidligere har sagt er jeg spent, anser sjansene til 50/50 for seier, for vi et et nytt lag som spilles inn - så vi har levert ujevnt så langt i sesongen.

I kveld håper RIL Volley i det minste at tribunen fylles opp, det vil si 300 tilskuere.

Nitra-treneren forteller at hallen laget spiller sine hjemmekamper i, har en kapasitet på 3.500 tilskuere.

– Normalt samler vi rundt 500 tilskuere i serien, men vi hadde over 2.000 da vi spilte cupfinale forrige sesong. I returkampen mot Randaberg regner jeg med at det kan komme mellom 500–800 tilskuere.

PS! Til kveldens kamp er det også en forandring i reglene. I volleyball i Norge er det lov at ballen kan gå i taket og ta bort i det som der og man bare spillere videre. Dette er egentlig en noe særnorsk regel - fordi flere idrettshaller sliter med for lav takhøyde. I internasjonal volleyball er det derimot ikke slik - så det må hjemmelagets spillere være våkne.

Publisert: