RIL-herrene enkelt til kvartfinale i NM

Randaberg og Håvard Aarrestad hadde god kontroll mot Sandnes i 8-dels finalen i cupen.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

VOLLEYBALL: Randabergs herrelag hadde kontroll og gjorde det som var forventet på Sandnes VBK. Det dreide seg om å ta seg videre til kvertfinalen i NM.

Randaberg toppet ikke laget, men lot flere spillere slippe til av dem som vanligvis ikke spiller tilnærmet fast. Opplegger Gøran Rønneberg spilte ikke, men Michael Alfredsen gjorde sine saker bra i hans sted.

Sandnes hadde ganske trolig dette som et høydepunkt og klarte seg bra, i første sett. Laget ledet 9–8, men også da virket det som Randaberg hadde kontroll.

Første sett endte med 25–19 seier til elitelaget fra persillebygda.

I andre sett var avstanden større, eller divisjonsforskjell som det skal være. RIL-herrene gjorde også noen bytter og kontrollerte og vel så det. Hele 25–14 vant laget settet, etter tidvis bra spill. Gode angrep og bra mottak i deler av settet.

I det tredje settet kan det skje at et lag som leder 2–0 tar noe lettere på ting. Sandnes hang med, det var jevnt en stund, som på 5–5.

Randaberg fikk tre kjappe poeng, ledet 8–5 og hadde igjen god kontroll. Johannes Helland-Hansen dundret inn 10–6 og RIL var på vei mot klar seier også det tredje settet.

Sandnes tok time-out på 11–6, i et forsøk på å komme tilbake, men det er divisjonsforskjell og Randaberg har også et godt lag denne sesongen. Randaberg benyttet stallen i dag, hvor også Torjus Tuft fikk vist seg fra. Han hamret blant annet inn settballen i det første settet.

Tobias Lorentsen fikk godt med spilletid mot Sandnes.

Sandnes hang på innimellom og kom seg litt nærmmere Randaberg. Randaberg ledet 14–12 og hjemmelaget var to bak. De gav heller ikke opp, for laget kom med noen gode avslutninger fra kant og det sto 16–18, fordel Randaberg.

Johannes Helland-Hansen sørget for 20–16 da hjemmekaget igjen tok time-out. De 47 fremmøtte i Giskehallen så da hvilken vei det gikk. Så enkelt var det dog ikke. Tre kjappe poeng sendte laget helt opp i ryggen på Randaberg. 20–19 sto det da Randaberg tok time-out.

Randaberg kom tilbake, fikk neste poeng og var opp i to poengs ledelse. Neste ball ble dømt ut, nytt poeng til Sandnes. Sandnes ga se ikke, for det ble også 21–21.

Randaberg opp i 22–21 da hjemmelaget servet ut, men det ble en spennende avslutning. 22–22 etter famlende RIL spill i forsvar.

Et bra mottak fra Randaberg og et bra legg sørget for en god smash og matchball på 24–22. Den satt ikke, men ny mulighet.

Johannes Helland-Hansen smashet og dro settet og kampen i land. Randaberg vant 3–0, tar ikke ut det beste, men gjør det som er forventet og er klar for kvartfinalen i NM.

Trener Tor Ragnar Gilje sier dette:

– I dag fikk alle spille, litt rotete, men spillerne gjør jobben sin og er klar for kvartfinale. I dag er det det viktigste, men en helt ok kamp.

Publisert: