SPEEDWAY:

Speedway-kjøreren Rune Holta fra Randaberg tar steget ned en divisjon  Polen. I mange år har han kjørt i det som heter PGE Ekstraliga, men skal denne sesongen kjøre for laget PSZ Poznan.,

Laget kjører i divisjonen under Ekstraliga. Ifølge det polske nettstdet speedwaynews.pl hadde Holta flere klubber han kunne velge mellom, også flere lag i den øverste serien i Polen.

Holta forteller at hans nye lag viste stor interesse ved å ville han inn en erfaren kjører i laget.

— Økonomisk sett ville det nok ha vært fordelaktig å kjøre i Ekstraliga, men det var andre ting som betydde mer. Blant annet vil jeg her i Poznan kjøre flere løp, for nytt regleverk er innført i Ekstraliga når det kommer til bytte i klubber på det nivået av førere.

Rune Holta er fortsatt aktiv, men har byttet klubb i Polen.

48-åringen fra Leikvoll har mange år bak seg på speedwaybanen. Han debuterte i Polen allerede i 1993. Han har heller ikek tenkt å gi seg med det første.

— Jeg skal kjøre så lenge jeg trives med det, og så lenge jeg synes det går bra. Når resultater ikke stemmer, da får jeg ta en vurdering, men jeg ser for meg å holde på i minst tre sesonger til, sier han til nettstedet.

Kjører han tre-fire sesonger til så slår han rekorden til Andrzej Huszcza. Han kjørte sitt første løp i 1976 og kjørte sitt siste ligaløp i 2007.