Trym skal spille for ny klubb - Ryger er navnet

Spiller neste sesong for ny klubb, fikk rødt kort og opprykket glapp for Trym Hamre Johannessen og Viking HK.

Ferdinand Nordahl og Trym Hamre Johannessen (fra Randaberg) viser fram hjemme- og bortedrakten til Ryger - sammenslåingen av Viking Stavanger Håndball og SIF.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

HÅNDBALL:

Trym Hamre Johannessen spiller i dag for Viking HK i 1. divisjon. Neste sesong skal han spille for Ryger.,

Sistnevnte klubb er nemlig det nye navnet på klubben etter at Viking HK og Stavanger IF (SIF) slår seg sammen om toppsatsingen i Stavanger.

Etter at sammenslåingen ble annonsert i februar, har mange engasjert seg i diskusjonen om hva navnet på klubben burde bli. Klubbene fikk inn over 200 forslag, og alle har blitt nøye vurdert, ifølge styremedlem Stian Røisland.

– I mange av forslagene gikk Viking-navnet igjen. Det ble tidlig klart at Norges Idrettsforbund ikke ville godta flere Viking-navn. Vi måtte derfor tenke helt nytt. Det var nok bare sunt, sier Røisland.

Etter en nøye prosess med navnevalg, visuell profil og identitet var det duket for et historisk øyeblikk i pausen av søndagens kvalikkamp mellom Viking og Kristiansand.

Ikledd hvite og mørkeblå drakter entret to av dagens SIF- og Viking-spillere parketten, og avslørte navnet på deres nye, felles håndballsatsning: Ryger.

– Et utrolig kult navn som virkelig passer til prosjektet vi nå skal i gang med, er dommen til Viking-spiller Trym Hamre Johannessen.

Det ble søndag også klart at SR-Bank går inn som hovedsponsor for Ryger. Markedssjef i klubben, Christian Søyland, sier han er takknemlig for engasjement markedet har vist i forbindelse med den nye satsingen.

– Det er enkelt å si at vi skal satse, men vi vet at økonomien må på plass dersom vil skal løfte profesjonaliteten. Vi er veldig takknemlig for at SR-Bank går foran med en langsiktig avtale med oss, sier han.

PS! I kveldens opprykkskvalifisering ble det 31-34 tap for Tryms klubb, Viking. Mot Kristiansand i kveld ble det to scoringer på randabrgbuen, men mot slutten av kampen fikk han også se det rødte kortet fra dommerparet.

Kveldens tap betyr at den nye klubben Ryger fortsetter å spille i 1. divisjon neste sesong.

,Kampfakta:,

Viking - Kristiansand 31–34 (15–21)

Rema 1000-ligaen menn, kvalifisering, 2. kamp

Stavanger Idrettshall, 1000 tilskuere

Dommere: Jo Are Johannessen og Tom Larsen

Utvisninger: Viking x2 min. + rødt kort, Kristiansand 3x2 min.

Viking: Nicolai Bredmose Haugen, Trygve-Johan Fresvik Jensen - Chris Nicolai Petersen 2, Andreas Hansen Oftedal, Trym Hamre Johannessen 2, Tord Hanssen Bleivik, Herman Haver, Lars-Henrik Hygen 1, Vegard Sømme Dybdahl 1, Jonas Gunnarsson Djurhuus 6, Tróndur Mikkelsen 6, Magnus Orri Axelsson, Helgi Hildarson Høydal 3, Jesper Røisland 8, Sindre Johannessen 1, Jonas Løge 1.

Kilde: Aftenbladet.no

Publisert: