VOLLEYBALL: På forhånd var Øksil optimister, for selv om det var serielder i eliteserien, Randaberg, som var på besøk så har hjemmelaget gode spillere som holder godt eliteserienivå.

Hjemmelaget leverte godt, spesielt ved Ragni Steen Knudsen, som sto for 36 poeng. Wilde Jakobsen leverte sin beste kamp som volleyballspiller på dette nivået, for hun sørget for 26 poeng for Randaberg i 3–1 seieren.

– Jentene gjør en virkelig god jobb, spesielt vil jeg i dag trekke fram Wilde Jakobsen. Hun gjør sin aller beste kamp i RIL-drakten og sørger altså for 26 poeng. Det er imponerende, sier en lettet og glad RIL-trener Espen Sørbø til Randaberg24.

Han forteller også at opplegger Live Sørbø utmerket seg i viktige deler av kampen.

– Det var en nanvittig stemning i halle og det var vanskelig å kommuniserie med spillerne underveis. Mye folk sørget for en fantastisk ramme rundt kampen og hjemmelaget spilte sin aller beste kamp noen sinne. De skal virkelig ha for det som de leverte på banen - og på tribunen hvor mer enn 500 tilskuere sørget for en fantastisk stemning.

Randaberg plukket de to første poengene ved Wilde Jakobsen og Tuva Aarrestad.

Men hjemmelaget ville være med og vise de mange fremmøtte at serielederne skulle få kamp om hvert poeng for å ta seg til semifinalen i NM .

Ragni Steen Knudsen er hjemmelagets store spiller, hun får haugevis av legg i hvert eneste sett og var en spiller Randaberg burde finne en måte å stoppe.

Innledningsvis sto den nevnte spiller for de to første poengene til laget.

Begge lag plukket poeng, men Randaberg kom foran på det som så ut som en trygg ledelse. Da Karoline Nore smashet tok RIL ledelsen 10–6.

Hjemmelaget hadde dog mer på laget, det visste de fleste. Øksil kom tilbake i kampen og var bak 13–14 da Randaberg tok time-out. Ragni Steen Knudsen slo inn fire strake poeng - og hun måtte dermed stoppes hvis det var mulig.

Da hjemmelaget kom opp på 14–14 var settet i ferd med å snu, Randaberg var i ferd med å havne bakpå, men neste smash havna ut av banen og Randaberg ledet 15–14. Maria Dahl fulgte opp med en solid smash til 16–14, Randaberg tilbake i føringen.

Jenny Adolfsen fulgte opp med en god smash, det samme gjorde Tuva Aarrestad. RIl-damene i føringen med 18–15. Da lå Randaberg an til å ta settet, og bedre ble det da Karoline Nore smashet inn 19–15 ledelse. Da var det tid for time-out for hjemmelaget, for Randaberg var i ferd med å ta over igjen. 20–15 ble det da Maria Dahl sørget for viktig poeng. RIL-damene var på hugget i denne perioden og leverte både gode smasher og en solid blokk, satt av Tuva Aarrestad. Settseieren var nær da det sto 21–15.

Maria Dahle leverte bra med poeng i det første settet, blant annet et serveess da det ble 23–16 og Randaberg faktisk var i ferd med å vinne settet klart, eller meget klart. Øksil slo tilbake igjen og kom med tr raske poeng og fattet nytt håp, for det sto 19–23, og ny time-out Randaberg. Tidligere nevnte Ragni Steen Knudsen stor for mange av hjemmelagets poeng i det første settet.

Wilde Jakobsen sørget for at Randaberg fikk settball på 24–19. Randaberg byttet, inn med Jenny Adolfsen og ut med Karoline Nore.

Settballen ble misbrukt, Øksil fikk ny mulighet til å knipe inn. Wilde Jakobsen sørget for at det ikke skjedde, for hun hamret inn 25–20 til Randaberg i ett sett laget tidvis hadde god kontroll på et bra hjemmelag.

Lederlaget i 1. divisjon startet best i det andre settet. Øksil ledet 4–1 etter tre poeng fra lagets beste spiller, Ragni Steen Knudsen. Randaberg kom bakpå, for hjemmelaget kom opp på 7–3 ledelse. Da ble det time-out for Randaberg.

Randaberg forsøkte å komme seg inn i settet Både Tuva Aarrestad og Wilde Jakobsen slo inn poeng, men det gjorde også Øksil. 10–6 ble det da Wilde Jakobsen servet feil, men det neste poenget ble Randabergs - da man var inne i en fase av kampen hvor det også da lå og vippet.

Tre RIl-smasher senere sto det 10–9 til hjemmelaget. Dasha Stuzhuk var en av spillerne som nå meldte seg på for RIL.

Men, Marianne Loftesnes er en annen god spiller for hjemmelaget. Hun slo også inn poeng. Hjemmelaget ledet hele 14–9 da Randaberg tok andre og siste time-out i settet.

Randaberg burde ta poeng i neste ballveksling, og gjorde det. Tuva Aarrestad sørget for 10–14, men så var det denne Steen Knudsen da. Hun er dominerende for Øksil. 15–10 ble det da hun hamret inn. Randaberg var i ferd med å gå på en smell i settet.

Så kom RIL-damene tilbake, anført av Karoline Nore og Wilde Jakobsen. Damene kom to bak på 14–16. Jakobsen var på dette tidspunkt lagets beste poengplukker med 14 poeng. For hjemmelaget hadde Ragni Steen Knudsen hele 19 poeng.

Avslutningen av settet ble spennende, for da Karoline Nore smashet, sto det 19–17 til hjemmelaget, men så var det denne Knudsen da.

20–17 ble det da hun sørget for hennes 20 poeng i kampen og det var ikke spilt to sett. Men, hun slår ikke inn alt - for da hun skulle sørge for tre poengs ledelse endte den ut av banen.

Imidlertid var det et hjemmelag som hadde kommet foran. På 22–19 så det ikke bra ut for Randaberg, men laget fikk poeng og vare to bak, men også nær ved å tape settet.

En smash endte ut av banen for Randaberg og da var det 23–20. RIL-damene kom opp på 23–21, Øksil tok time-out. Kunne det likevel blir Randaberg som snøt hjemmelaget for settseieren?

Nei, servefeil fra Randaberg sørget for settball til Øksil. Første forsøk ble misbrukt, for Randaberg hadde et godt mottak og et legg som havnet hos Wilde Jakobsen. Da sto det 24–22 og ny time-out til Øksil.

Men, Ragni Steen Knudsen sørget for settseier til Økil og lagene var like langt, 1–1 etter to sett.

Nå måtte Randaberg unngå samme start som i forrige sett, da kom de bakpå fra start. De gjorde ikke det, for to gode blokker sørget for 2–0 ledelse. da Tuva Aarrestad sendte en suser mot Øksil, sto det 3–1 til Randaberg.

Men, hjemmelaget hadde også spilt på seg en dose selvtillit i forrige sett og hang så absolutt med i kamoen om å ta seg til en semifinale. Ragni Steen Kndusen var fortsatt på banen og hamret løs som hun hadde gjort svært ofte i kampen. Da det ble 4–3 til Øksil hadde hun i kampen sørget for 22 poeng. Det kunne igjen tyde på at det gikk mot et jevnt sett. Steen Knudsen servet i nettet da det ble 5–5. Da skulle Randaberg ta seg tilbake i ledelse. De gjorde det, men så ble det 6–6.

* 7–13 Aarrestad, smash

Randaberg hadde her hatt en meget god periode hvor poengene kom på rekke og rad. Da Tuva Aarrestad slo inn 13–7 ledelse ble det time-out for hjemmelaget.

* 12–20 smash, Steen Knudsen

Randaberg hadde virkelig fått settet og spillet der de ønsket. Anført av en meget opplagt Wilde Jakobsen, hamret de løs på Øksil-laget.

Randaberg defintivt tilbake i kampen og vant det tredje settet, etter hvert meget enkelt. Da siste ball var i gulvet hadde Randaberg vunnet så klart som 25–13.

Ren utklassing - men det var minst ett sett igjen.

Wilde Jakobsen var sålangt Randaberg ener i «poengligaen». På tre sett hadde hun sørget for 24 poeng, hvor 23 i angrep og ett etter blokk.

Randaberg var altså tilbake i føringer - før det fjerde settet.

Skulle laget ta seg til semifinalen i NM?

Randaberg ledet innledningsvis, men Øksil skulle ikke gi seg.

Det sto 6–6, men da fikk Randaberg igjen et overtak. Laget gikk opp i 9–6 ledelse og fortsatte til 12–7.

Randaberg var i ferd med å få et godt og solid overtak.

*Time-out Randaberg

Randaberg var i ferd med å ta seg videre, men Øksil kom ørlite tetter inn, men da tok Randaberg time-out. 12–18 sto det, før Dasha Stuzhuk smashet inn 19–12 ledelse.

Det meste tydet på at RIL-damene skulle ta seg av det gode laget som topper 1. divisjonstabellen, men helt slutt var det ikke.

Kampens beste poengplukker, Ragni Steen Knudsen ville ha mer poeng. Da hun reduserte til 13–19 var det hennes 32 poeng i kampen.

Mathilde Lockert er også en bra spiller, for hun bidro med viktige poeng i det fjerde settet, som da hun sørget for to kjappe poeng slik at Randaberg tok time-out på ledelse 19–16.

Randaberg slo tilbake og kom seg opp i det som virket som en trygg ledelse. Karoline Nore fikk en solid blokk da det ble 22–18 og time-out til Øksil

Dette kunne ikke gå en annen vei enn til seier til Randaberg. Øksil sørget for nytt håp da det ble 19–22.

Det ble en spennende avslutning på settet, men Randaberg var foran med 23–20 da det etter hvert ble slått fra Tuva Aarrestad. da ble det matchball.

Den første ble misbrukt, noe den andre også ble. Øksil var bak med 22–24 da Randaberg hadde ny mulighet.

Den tok laget vare på. Randaberg er klar for semifinale i NM etter 3–1 seier mot Øksil, et godt lag som neste år helt sikkert blir motstander for Randaberg i eliteserien.