– Vi ønsker å skape engasjement og spille underholdende fotball

RIL-trener Preben Andersen er i gang med sesongen. Fredag er det ny treningskamp.
  • Håvard Sande
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

ENDELIG FOTBALL IGJEN: 

Preben Andersen tok over som RIL-trener da Randabergbuen Eirik Bjørnø fikk tilbud om å være daglig leder for Viking FK i 2020.,

https://randaberg24.no/2021/07/22/europas-yngste-klubbdirektor-randaberg-har-en-spesiell-plass-i-hjertet-mitt/

Andersen hadde nok ikke sett for seg at han frem til i dag fortsatt ikke har fått lede laget i en eneste tellende kamp. Til tross for en tung periode, er Andersen positiv foran årets sesong.

Jeg møter Andersen ved Randaberg stadion for å ta en prat om den kommende sesongen.

Endelig i gang

Myndighetene åpnet opp for kontaktfotball like før ferien, dermed har RIL fortsatt ikke hatt en eneste kontakttrening siden koronautbruddet. På onsdag er de omsider endelig i gang igjen.

– Vi startet igjen denne uke. Det blir godt å komme i gang igjen. Det var på tide at de åpnet opp for bredden. På onsdag skal vi ha vår første kontakttrening. Vi skal også ha en internkamp mot juniorlaget. Det er ikke så lenge til sesongstart, så vi trenger å trene så mye med ball som mulig. Her får også juniorspillerne sjansen til å vise seg fram, forteller han.

Flere utskiftninger i spillertroppen

Fire førstelagsspillere bytter RIL ut med USA og college-fotball til høsten

https://randaberg24.no/2021/07/21/fire-ril-spillere-forlater-klubben-og-blir-college-spillere-i-usa/

De er ikke de eneste som har skiftet klubb siden forrige seriekamp i 2019.

– Markus Bø Tunge og Adrian Wasbø er nå Madla-spillere og Joakim Holter gikk tidligere til Vardeneset, men vi har også fått nye spillere inn. Veteranene Vegard Aanestad, Steffen Haugland og Henrik Jelsa kommer til å spille for oss kommende sesong, meddeler Andersen.

Ikke spillende trener

Til tross for mange utskiftninger mener Andersen de har en bred og spennende tropp.

Kommer vi til å se deg som spillende trener eller blir det bare med trenerrollen?

– Min forgjenger Eirik Bjørnø lyktes ikke så godt med det prosjektet, så jeg tror det er best at jeg kun holder meg til trenerjobben. Det var vel nesten tap i hver kamp Bjørnø spilte, ler han.

Han sier at han er klar hvis det oppstår krisetilfeller, men i utgangspunktet ser vi Andersen som trener kommende sesong. Assistent-trener Vegard Nesse kommer man derimot til å se både som trener og spiller.

Ønsker å engasjere med underholdende fotball

Randaberg var inne i en veldig god periode før fotballen ble stengt ned og Andersen sier at han ønsker å bygge videre på det.

Hva er ambisjonene foran årets sesong?

– Det er veldig vanskelig å si når vi har hatt to år uten vanlig fotball, men det er klart at vi ønsker å prege 4.divisjon på en positiv måte. Vi må bare ta kamp for kamp. Laget har fått et treningsprogram, så fysikken skal i alle fall være bra, sier han.

Er det noen spennende talenter vi bør se ekstra opp for?

– Ja, midtbanespiller Marcus Prestegård (2003-modell) og angriper Lester Mitchell (2003-modell) har gode muligheter for førstelagsfotball kommende sesong. De er veldig spennende, sier han.

Hvordan ønsker du at Randaberg skal fremstå? Hvilken spillestil kan vi vente oss fra Randaberg?

– Vi ønsker å være et fremoverrettet fotball-lag som tar sjansene. Vi ønsker å skape et engasjement rundt klubben og målet er å spille underholdende. Vi kan lage mange ulike taktikker, men det er jo spillerne det til syvende og sist kommer an på, men vi skal prøve å legge så godt til rette for spillerne som vi kan, sier han.

Han sier spillerne har vært så lei av å ikke kunne spille, at motivasjon ikke kommer til å være noe problem.

Tøffe år

RIL-treneren legger ikke skjul på at det har vært tøft å være uten fotball så lenge.

– Det har vært veldig utfordrende og tungt. Det har nok gått på motivasjonen til de aller fleste av oss. De under 20 år har spilt litt mer, men de som er over 20 år, har ikke spilt en kamp på to år. Det er klart det er tøft, forteller Andersen.

Han sier at det har vært opp og ned med fotballtreninger uten kontakt.

– Vi har måttet være kreative. Det har vært krevende, men på samme tid tror jeg det har vært veldig godt for folk å hatt et fellesskap å komme til. At det kan ha holdt oppe motivasjonen til noen av spillerne, meddeler han.

OBOS-cup

Første tellende kamp for Randaberg spilles 9.august mot 6.divisjonsklubben Dirdal. Disse møter de i OBOS-cupen. Etter denne venter Våganes (6.div) 11.august og Mastra (5.div) 13.august. Randaberg spiller i 4.divisjon.

– Vi har ikke så mye tid før sesongstart, så det blir godt med noen kamper i beina for laget, så får vi sett spillerne i ulike posisjoner. Vi bør være favoritter her, avslutter han.

OBOS-cupen er en cup med lag fra Rogaland og fungerer slik at det gis ut antall straffer etter hvor stor divisjonsforskjell det er. Det venter en pengepremie til vinneren. Første seriekamp for RIL er 26.august borte mot Kopervik.

Andersen tar på seg solbrillene igjen og går mot bilen.

– Nå blir det en runde golf, smiler han.