Damene skuffet i to sett - slo kraftig tilbake og vant

• Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

VOLLEYBALL:

Randaberg-damene visste det ble tøffere motstand i dagens kamp mot NTNUI, enn det ble i gårsdagens knusende 3-0 seier mot Skjetten.,

I Trondheim startet Randaberg best, både i form av serveess og gode smasher. RIL-damene ledet 5-1.

Hjemmelaget kom tilbake i settet og tok også over initiativet etter noen svake perioder fra Randaberg. Det som startet med serveess og gode smasher ble snudd om til dårlige smasher og servefeil. Da spiste også hjemmelaget opp forspranget og heiv seg i ledelsen. NTNUI ledet faktisk 10-7 før RIL-damene kom tilbake.

Førstesettet ble jevnt, men det var hjemmelaget som var hakket foran en god stund. 18-15 ledet laget, men Randaberg hadde ikke gitt seg. Det ble også 19-18 før NTNUI igjen var oppe i større ledelse, 21-18.

Da tok Randaberg time-out, for her måtte noe gjøres før det var for sent. Opplegger Live Sørbø sørget for poeng da hun smashet inn redusering til 21-19. Da det ble 23-20 til hjemmelaget så det stygt ut, men to raske poeng til RIL-damene sørget for ny spenning. Det sto 23-22 til hjemmelaget, da var det deres tur for å ta time-out, for Randaberg var bare poenget bak.

Det ble imidlertid NTNUI som tok første stikk, eller poeng. Etter en smash ble det 24-22 til hjemmelaget og da hadde settball. Serven gikk, Randaberg bygde opp et angrep som ble avsluttet, men hjemmelaget satte en solid blokk og dermed vant de settet 25-22.

Randaberg var før kampen favoritter til å vinne mot NTNUI, det er det ingen tvil om. RIL-laget må imidlertid være skjerpet, for ikke mye får man gratis i eliteserien.

Innledningsvis i det andre settet så var det RIL som startet best. Laget ledet både 3-1 og 6-3, blant annet etter solide smasher fra Tuva Aarrestad og solid blokk av Rugile Lavickyte. Det virket som laget hadde tatt seg i nakken og skulle vise seg bedre fram.

• 14-14, smash

Det ble også jevnt i det andre settet. Randaberg ledet, men hjemmelaget holdt seg godt inne i settet. Det så også ganske stygt ut en stund for RIL-spillerne, men etter hvert fant Tuva Aarrestad fram slagarmen og plukket noen poeng.

Tuva Aarrestad sørget for flere poeng for RIL-damene i ettermiddag.

Før kampen var NTNUI 12 poeng bak Randaberg på tabellen på 6. plass. I utgangspunktet var altså Randaberg soleklare favoritter, men til nå hadde ikke laget vist seg som det.

Randaberg så ut til å komme seg og ledet 20-18. NTNUI tok ny time-out, men ville det hjelpe laget?

Umiddelbart gjorde det nettopp det, for en god smash sørget for 19-20. Randaberg hadde imidertid Tuva Aarrestad som i dette settet hadde vist seg fram. Hun sørget for 21-19. Wilde Jakobsen satte en utmerket blokk til 22-19 og det så bedre og bedre ut, egentlig.

Hjemmelaget ga seg ikke, to kjappe poeng og det sto 21-22 og ny time-out, denne gang til et vaklende Randaberg.

NTNUI smashet, men ut av banen og Randaberg ledet 23-21. Det ble imidlertid kortvarig. En smash fra hjemmelaget ble først til 22-23 og et serveess ble til 23-23.

Randaberg var i ferd med å på på en ny smell, men en smash fra Wilde Jakobsen sørget for settball til Randaberg på 24-23 ledelse. Den tok de ikke vare på - det sto 24-24.

Det sto ikke på spenningen i settet, Tuva Aarrestad sørget for 25-24 og ny settball til RIL. Heller ikke den ville seg, for NTNUI hadde spillere, flere som kunne bidra med solide smasher.

NTNU fikk så neste poeng og dermed settball på 26-25 ledelse. Settballen til hjemmelaget ble tatt imot av Randaberg, men avslutningen til Tuva Aarrestad endte ikke på beste måte, for smashen havnet ut og dermed vant NTNUI settet 27-25.

Da lå det også i luften av seier ble vanskelig, men slettes ikke umulig for Randaberg.

Maria Poole og Wilde Jacobsen, samt de øvrige RIL-damene fikk det vanskelig mot NTNUI.

Det var altså bare seier i det tredje settet som var godt nok for Randaberg, i første omgang.

Joda, Tuva Aarrestad og Maria Pool satte standarden og sendte Randaberg i føringen, noe de altså måtte. Randaberg ledet 11-5 og så i denne perioden ut til å ha bra kontroll på hjemmelaget. Det så også NTNUI som tok time-out, for studentlaget var i ferd med å ramle sammen.

Bedre ble det ikke da Randaberg gikk opp i 12-5 ledelse, og dette settet kunne man ikke tape.

Det ble også både 6-12 og 7-12 før Randaberg fikk sitt neste poeng, til 13-7 ledelse. Videre ble det som dette:

• 9-18, smash, Jakobsen

Dette ble et sett som Randaberg hadde god kontroll på, fra begynnelse til slutt. Selv om hjemmelaget plukket noen poeng, så var det også slik at RIL-damene til tider var overlegne og viste klasseforskjellen det er og skal være på de to lagene.

Det tredje settet endte med klar seier til laget fra persillebygda, med solide 25-15. Randaberg hadde spilt på seg selvtillit og var klar for minst ett sett til - forhåpentligvis to sett.

I det tredje settet viste RIL-damene noe av det laget kan. Da feide de NTNUI av parketten.

I det fjerdet settet viste Randaberg at de hadde spilt på seg en god dose selvtillit, for laget imponerte nemlig innledningsvis og ledet hele 8-0, etter solid innsats fra flere spillere - men Tuva Aarrestad var en av dem som utmerket seg.

Men, dette var også et sett som måtte vinnes for å få spille om seieren i kampen. Hjemmelaget tok time-out på 10-1 ledelse til Randaberg og trønderne virket sluttkjørte, for Randaberg var tilbake i førersetet og var nå favoritter til å vinne settet, men også et femtesett.

Maria Poole spilte da Randaberg møtte NTNUI i Trondheim i dag.

Hjemmelaget plukket også noen poeng, men var aldri der at man truet Randaberg om settseieren. Randaberg ledet 13-4 og hadde fortsatt god kontroll.

Heller ikke dette settet ble spennende - for Randaberg var det klart beste lagt, og derfor er det også uforståelig at laget tapte de to første settene mot det som er et ganske middels eliteserielag i volleyball.

Det var flere RIL-spillere som viste seg fram. Tuva Aarrestad er nevnt flere ganger, men hun var også lagets mestscorende i poengbørsen. Maria Poole og Wilde Jakobsen var også blant spillerne som viste godt på poengbørsen i de første fire settene.

Hjemmelaget slet virkelig, hvor blant annet ikke mottakene var som de burde. Da blir det sjelden bra spill og poeng. Det ble også merkbart underveis i settet, for mens hjemmelaget slet så var RIL-damene som et nytt lag på parketten. Hele 20-7 ledet Randaberg i settet.

Det ble slik at man skulle spille et sett nummer fem. Randaberg vant nemlig det fjerde settet, selv om de slapp hjemmelaget mer inn i siste del av settet. Randaberg vant sett fire med 25-15.

Da sto det 2-2 i sett og Randaberg var igjen favoritter til å vinne kampen, og det etter en trå åpning på kampen.

RIL-trener Espen Sørbø og hans mannskap slet i de to første settene mot NTNUI.

Da var det bare ett eneste sett igjen. Randaberg hadde spilt bra i de to foregående settene, og kom bra i gang i det siste settet og ledet 3-1. Det er første lag til 15 poeng som vinner når det er fem sett som spilles.

Det ble innledningsvis både tett og spennende, men RIL-damene hadde overtaket. Laget ledet både 4-2 og 5-2, da tok hjemmelaget time-out, for de var i ferd med å bli frakjørt av sultne RIL-damer.

Det ble også 6-2 før hjemmelaget reduserte. Ved halveis spilt sett var det Randaberg som var i føringen med 8-4. Alt tydet på at Randaberg var i ferd med å snu og vinne kampen 3-2, men slutt var det ikke ennå.

Hjemmelaget hadde ikke tenkt å gi seg, for laget kom tilbake og var oppe på 6-8 blant annet etter et serveess. Wilde Jakobsen slo til fra kant med en suser av en smash og opp i 9-6 ledelse.

Hjemmelaget raknet delvis i de to foregående settene, men øynet fortsatt håp om seier i kampen. Det ble 7-9, men Tuva Aarrestad hamret løs for Randaberg og det sto 10-7.

• 8-10
  • 8-11
  • 8-12, serveess Sørbø

Da ble det ny time-out for NTNUI, for Randaberg var bare tre poeng fra seier. Det så bra ut for RIL-damene.

Jo, det gikk bra - for Randaberg sto distansen i det vanskelige femtesettet. Etter å ha skuffet i mer eller mindre to sett, slo laget kraftig tilbake og vant femtesettet og kampen.

5. sett endte med 15-9. Dermed vant Randaberg kampen 3-2 etter en finfin snuoperasjon. Neste helg spilles de to kamper, de to siste i grunnserien.