VOLLEYBALL: RIL-damene får ta på seg å være favoritter i begge helgens seriekamper når motstanderne heter KFUM Volda og Førde.

Det er imidlertid ikke noe som tyder på to lette kamper, for begge motstanderne vant sine kamper i serieåpningen forrige helg. KFUM Volda vant 3–1 mot BK Tromsø, mens Førde vant 3–0 mot NTNUI.

Når det gjelder Volda, som RIL spiller mot i dag, så vant de mot et svekket BK Tromsø, for laget har mistet mange spillere til denne sesongen.

Volda har imidlertid et bra lag de stiller med på parketten. En av de aller beste er Todorova Edna Vladislavova, , snart 14 år gammel og kanskje det største talentet i norsk volleyball på kvinnesiden. Kantspilleren viste godt igjen da Randaberg spilte mot Volda i sluttspillet forrige sesong.

Det gjorde også hennes far, som er trener for laget. Vladislav Todorov er en engasjert trener, men det hender også det koker over. Da Volda var med i sluttspillet forrige sesong gikk det noen kuler varmt. Det endte til slutt med rødt kort og til slutt endte han på tribunen.

RIL-damene får et gjensyn med Volda-trener Vladislav Todorov. Da lagene møttes i sluttspillet forrige sesong ble han sendt på tribunen for usportslig oppførsel. Det hender nemlig han ikke klarer å styre seg fra sidelinjen. Foto: Arkivbilde, Per Thime

Volda er første motstander i helgens kamp. Søndag spiller damene kamp mot Førde, også det på bortebane i Førdehuset.

Førde vant 3–0 i første serierunde mot studentene fra NTNUI. Hjemmelaget har en spillertropp på 14 spillere, men skal i utgangspunktet ikke være et bedre lag enn Randaberg. RIL-damene viste i perioder i serieåpningen hvordan sesongen kan bli.

Alt i alt skal Randaberg være bedre enn KFUM Volda og Førde, så full pott bør være innen rekkevidde.

– Vi er ni spillere på tur denne helgen, alle er klar - selv om et par spillere har vært forkjøla noen dager, sier trener Espen Sørbø.

Randaberg24 tips:

KFUM Volda-Randaberg 1–3

Førde-Randaberg 1–3