Damene skal i E-cup: – Dette er amatører mot volleymillionærer

Motstander i 16 dels finalen er ikke klar, men det blir et lag fra Italia.

Forrige sesong vant Randaberg mot UFC Nitra på bortebane i Slovakia. Dette året blir det knallsterk italiensk motstand.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

VOLLEYBALL: Når Randaberg i november skal spille to kamper i E-cupen skjer det mot et italiens lag.

Hvilket lag det blir er ikke klart, men enten er det laget VBC TrasportiP Casalmaggiore eller Igor Gorgonzola Novara.

– La oss si det slik, dette er som om Viking skulle spilt mot Liverpool, sier Randaberg-trener Espen Sørbø til Randaberg24.

Randaberg skal spille den første kampen hjemme, andre uka i november, mens det er returkamp uka etter i Italia.

I fjor var det julemarked som opplading i Slovakia for Randaberg-damene. Dette året blir det tur til Italia for å møte italienske spillere med millionlønninger.

Damene på trening - bla til høyre for bilder

– Vi kan ganske så klart si at dette er amatører mot proffer. Italia har en av de absolutt beste ligaene som er å oppdrive - og da henger ofte de høye lønningene til spillerne med. Det er et snittnivå på lønn i italiensk toppvolleyball på 6–7 millioner kroner, mens jentene her hjemme driver dugnad for å slippe utgifter. Det er en syk forskjell for å si det pent, men for en opplevelse det vil bli for Randaberg og alle som er interessert i volleyball.

De to aktuelle motstanderne er ikke regnet helt i toppen av tabellen i den øverste serien i Italia.

Navara er tippet på 4. plass mens Casalmaggiore er tippet på 5. plass.

Men, i Europa er lagene høyt ranket. Det er to tyrkiske lag i toppen av listen fra det internasjonale volleyballforbundet, men på 6. plass over Europas beste lag finner vi Novara, som kan være aktuell motstander for Randaberg. Casalmaggiore har ikke spilt nok E-cup til å være i toppen av listene, men finnes på 66. plass i Europa. Randaberg er på den samme listen satt på 102 plass, men av 245 lag.

– Uansett hvilket av de to lagene det blir, så vil dette bli en opplevelse. Randaberg er ikke favoritter, men det var vi heller ikke forrige sesong da vi startet E-cupen.

Novaras spillerstall inneholder 14 spillere.

Det er 9 spillere fra Italia og 5 andre spillere fra Russland, Tyrkia, Tyskland, Belgia og Nederland. Høyeste spiller på laget er russiske Vita Akimova på 197 centimeter. I trenerapparatet er det seks personer.

Casalmaggiore består også av 14 spillere i stallen. Her er det også 9 spillere fra Italia, mens 5 er fra USA (2), Polen, Venezuela og Nederland. Ser vi på laget så er spillerne her noe lavere, men høyeste spiller, Breana Edvards fra USA er 191 centimeter på strømpelesten.

Det er hele 10 personer med i lagets støtteapparat, deriblant tre doktorer.

Oppgjørene blir rett og slett proffer mot de siste amatører, men Randaberg-damene trives med det de holder på med og skal ganske så sikkert på en opplevelse de husker resten av livet.

PS! Nasjonsmesig er Italia ranket på 3. plass i europeisk volleyball, mens Norge er ranket på 30. plass.

Publisert: