SPORT: I formiddag kastet ordfører Jarle Bø seg bak spakene, og tok de første spadestikkene på det som skal bli den nye fotballbanen i Myrå.

Banen skal etter planen stå klar til nyttår.

— Jeg har ikke kjørt gravemaskin så mye før, og det er vanvittig bra å være i gang med et anlegg barn- og unge trenger, sier Jarle Bø, som fortalte om visjonen «samle alt idrett på en plass», en sentralisering som har pågått helt siden 80-tallet.

Oversiktstegning over Myrå 2 kunstgressbane. Foto: Randaberg kommune

Ordføreren var godt fornøyd med at Grunnservice, som tidligere var forankret lokalt med Rygg maskin hadde takket ja til jobben.

— Jeg er glad noen lokale tok på seg arbeidet, og dette er en del av prosjektet med å bygge stein på stein i Randaberg. En skatepark er også planlagt, og det er lenge siden vi har måttet bygge en fotballbane i bygda. Så det er sykt bra å få banen på plass, avslutter Bø, som serverte kaffe og wienerbrød i anledning spadestikkene.

Jan-Eirik Sørbø som er en del av Grunn-service, kunne fortelle at ungene hans, som er en del av Randaberg Idrettslag Fotball, synes det var stas at faren skulle være med på å bygge ny bane.

— Det er kjekt å jobbe lokalt, det passer oss godt, og det er kjempegreier at de har gitt oss denne muligheten, sier Sørbø.

Se videoen fra da ordføreren tok de første spadestikkene: