TENERIFE: – 450.000 meter svømming i 50 meters basseng blir til sammen gjennomført av de 10 RIL-svømmerne som er på treningsleir blant sol og palmer på Tenerife denne uka. 450.000 meter tilsvarer avstanden mellom Randaberg-Drammen, sier Mona Borgstrøm til Randaberg24.

På Tenerife bor svømmere og ledere på et hotell tilknyttet et treningsanlegg.

– Det jobbes hardt hver eneste dag, opp mot fem timer daglig fordelt på to daglige svømmetreninger. I tillegg er det en 20 minutters lang oppoverbakke fra hotellet til selve treningsanlegget, så her blir det også god trening for musklene i beina.

Det blir altså forskjellig trening, noe som må til hvis man skal hevde seg i svømming. Snarveier finnes ikke - så det trenes også basis, fleksibilitet og styrke på leiren.

Hun forteller om godt tilrettelagt forhold for trening. I svømming er nivået høyt og marginene små.

– Forholdene her på Tenerife Top Training er gode for optimal trening for alle. Det er også viktig med mye og god næringsrik mat, som det er her. Når det i tillegg er sol og 25 grader, da er det også ekstra motiverende å trene ute.

Nå skal koffertene pakkes og kursen settes hjemover for svømmerne. Men allerede i slutten av neste uke er det konkurranser. Da skal talentet Leja Dielininkaityte delta under Ungdoms NM i Bergen.

– Deretter skal fem svømmere delta under Nordsjøstevnet i Stavanger svømmehall. Det blir tett program, for også NM skal arrangeres i samme hall i november. I det stevne har Randaberg flere medaljekandidater.

På Randaberg24 sin side på Facebook kan du også se video fra svømmernes treningsleir på Tenerife.