KORSBÅND: Glenn Ivan Pedersen måtte forlate banen i gårsdagens kamp mot Klepp i 4. divisjon i første del av første omgang.

Han gikk over ende inne i Klepps 16-meter og vred seg i smerter. Gårsdagen endte på sykehuset hvor han ble sjekket.

– I går fikk jeg ikke klare svar, men jeg har vært oppe i dag til ny sjekk og har fått svar, sier han til Randaberg24.

Flere bilder

– Det er dessverre korsbåndet som er røket og da er jeg ute av spill i noen måneder, forteller han videre.

– Det som skjedde var at foten satt fast i kunstgraset da jeg skulle ta en vending. Da fikk jeg en vridning i kneet og det sa dermed stopp. Det var ikke andre spille involvert, men det er klart at dette er fryktelig kjedelig, fortsetter han.

Korsbåndene er to kraftige bindevevsbånd i kneet. Korsbåndskade er hel eller delvis avrivning av fremre eller bakre korsbånd i kneet. Skade på fremre korsbånd er det mest vanlige i ballidretter som fotball.

Opptreningen etter en fremre korsbåndskade er tøff, enten korsbåndet er operert eller ikke. Tett oppfølgning hos fysioterapeut er derfor viktig, og man bør følges opp i minst seks til tolv måneder.

Dette er også trolig tiden det KAN ta for Pedersen å komme seg tilbake til fotballbanen, men akkurat nå tyder dessverre det meste på at sesongen er over for hans del, den sesongen hvor han nå begynte å vise stigende form.

En kommende MR-undersøkelse gjenstår, og først da blir det klart om det skal bli operasjon eller ikke for Pedersen.

Glenn Ivan Pedersen er trolig ferdig med sesongen etter gårsdagens skade, det som nå viser seg å været et ødelagt korsbånd. Foto: Per Thime