FOTBALL: Ny kunstgrasbane i Myrå blir en ny og hyggelig hverdag for kommunens unge og eldre fotballspillere.

Tidligere i dag var det befaring – og i kveld starter Randabergs A-lag med sine treninger på banen.

Torsdag formiddag var det befaring av den nye kunstgressbanen. Foto: Per Thime

– Nå blir det veldig bra å komme i gang på en ny sesong. Det virker å være en motivert gjeng med spillere som er klare – og det er vi i trenerapparatet også, sier trener Martin Hestvik til Randaberg24.

Han og samtlige andre på og rundt laget ser fram til å slippe kunstgressbanen ved stadion, for nå er det ny bane i Myrå som gjelder.

– Ikke minst blir det godt å få en lengre periode med treninger hvor vi nå kjører med tre treninger i uka. Da får vi tid og vi får trent på det vi ønsker å trene på, sier han videre.

I fjor måtte ble det til slutt også spillende trener for Martin Hestvik. Torsdag kveld trener laget på ny bane for aller første gang. Foto: Arkivbilde, Per Thime

Hestvik har lagt bak seg sin første sesong som trener for A-laget, en sesong som endte på 10. plass, langt under forventningene han og flere hadde. Nå er det nye logg – og forhåpentligvis gevinster å hente.

Da må man ha et lag som er godt nok. Flere klubber i lokalfotballen har nemlig i vinter forsterket seg. Så langt er det ikke nye spillere inn for Randaberg, men det jobbes med saken – og noe er også med på kveldens første trening på ny bane.

– Til kveldens trening kommer det to nye spillere, hvor Thomas Hanson fra Flekkefjord er en. Han skal i utgangspunktet bare trene med oss og spille kamper for Flekkefjord. En annen spiller er Lued Laja Nordhagen. Han kommer fra Madla hvor han står med 15 mål for Madla 2 i 5. divisjon. Han ønsker vi å se nærmere på. I tillegg er det andre spillere som vi har i kikkerten og som vi jobber med, men samtidig ønsker vi kvalitet og ikke kvantitet, så vi er også litt kresne.

Glenn Ivan Pedersen røk korsbåndet i kamp mot Klepp i fjor. Det tar tid å komme tilbake etter en slik skade, men kvitsøybuen tar plass som assistenttrener. Foto: Arkivbilde, Per thime

Randaberg har også to spillere ute, nemlig Glenn Ivan Pedersen og Joakim Berg Holter. Begge røk korsbådet i fjorårets sesong. Berg Holter blir neppe klar før tidligst i høst, mens Pedersen kan få med seg noen kamper etter hvert. Han skal frem til det også være assisttenttrener for A-laget.

Det er også satt opp noen treningskamper før seriestart, og i tillegg kommer minst én kamp i Rogalandscupen.

DatoKampKlokkeslett
6.februarSola-Randaberg17.30
16. februarFrøyland-Randaberg18.30
22. februarRandaberg-SIF20.00
7. marsRandaberg-Sunde18.30