VOLLEYBALL: Ujevne prestasjoner kan også være et stikkord for å oppsummere toppkampen mellom TIF Viking og Randaberg.

Det var det også i ettermiddagens kamp. Mange gode prestasjoner, men også prestasjoner under pari. I dag var det landets to beste lag som spilte, men Randaberg er ørlite bedre og derfor vant de kampen mot TIF Viking 3–1, men det startet alt annet enn bra.

I det første settet var hjemmelaget det førende laget. Faktisk var Randaberg hakket under TIF Viking, et lag som har en kamp mindre enn Randaberg og som før kampen var på 2. plass.

Serielederne, før kampen, fra persillebygda var ikke på høyde i første sett og tapte klart. TIF Viking viste seg som et godt lag og vant solide 25–18.

I det andre settet var Randaberg mer på hugget. Flere spillere meldte seg på, det ble jobbet godt i forsvar, leggene satt bedre og bedre – og det samme gjorde da avslutningene. Det ble et jevnt sett, for det sto 24–24, men da sto Kaja Flatekvål fram med to avgjørende poeng, en smash og en blokk som endte med 26–24 seier i settet. Inn på banen kom også Maria Dahl, med brist i foten, men som fikk sine første ballberøringer etter skaden i semifinalen i NM mot nettopp TIF Viking.

Live Sørbø, Ariel Vaigafa og damene fikk en vanskelig oppgave mot TIF Viking. Foto: Per Thime, arkivbilde

I det tredje settet kom Randaberg bakpå, skikkelig. Hjemmelaget ledet 6–1 og 7–2. Randaberg slet og klarte ikke å stoppe angrepene fra hjemmelaget.

Randaberg kom til hektene etter hvert, det jevnet seg mer ut, men hjemmelaget hadde også fått et bra forsprang som skulle bli vanskelig å hente inn. 9–5 og 13–6 ledet TIF Viking innledningsvis.

Randaberg fikk nytt håp da Live Sørbø fikk poeng for smash, for da var det 15–12 til hjemmelaget – og time-out for TIF Viking.

Randaberg presset nå hjemmelaget og kom poenget bak på 14–15 da TIF gjorde feil på serv. Hjemmelaget var presset av Randaberg, for Wilde Jakobsen sørget for 15–15, før hjemmelaget tok ledelsen igjen 16–15 og 17–16.

Avslutningen var jevn, men Randaberg holdt unna, misbrukte en settball, men vant settet 25–23 og hadde da også snudd kampen og ledet 2–1.

Foto: Per Thime, arkivbilde

I det fjerde settet var det også hjemmelaget som startet best og som ledet 4–0. Randaberg gav seg ikke, slo tilbake og kom seg opp i 7–6 ledelse før det var hjemmelaget som knep de neste poengene etter gode avslutninger og ledet 8–7.

Maria Dahl spilte ikke mye, men var meget delaktig i poeng, ikke selv, men fra gode server flere ganger i kampen. Når det er cupfinale neste lørdag er det sannsynlig at hun spiller enda mer enn hun gjorde i ettermiddagens kamp.

Hjemmelaget hadde imidlertid ikke gitt seg. Laget ledet 20–16 og hadde retning mot settseier.

Inn på serv kom Marthe Lassesen Fredheim på serv for Randaberg, noe som hadde vært vellykket tidligere i kampen.

Det var det også nå, serven satt og etter hvert avsluttet Wilde Jakobsen og ny redusering.

Men, TIF Viking ville mye mot slutten og ledet 23–19, før Kaja Flatekvål reduserte til 23–20 Like etter ble det time-out for hjemmelaget, på 23–21 ledelse.

Wilde Jakobsen var banens beste spiller - og poengplukker. To raske poeng og det sto 23–23.

Det ble matchball for Randaberg, på grunn av motstanderfeil. Den tok randaberg, for Maria Dahl blokket og dermed vant Randaberg25–23 og kampen 3–1.