VOLLEYBALL: Randaberg-herrene har vært ustabile, og derfor var også lørdagens kamp mot NTNUI en kamp som var viktig med tanke på sluttspillplassen, eller i hvert fall å spille på seg mer selvtillit før sluttspillet starter. Randaberg stilte uten førstelegger Gøran Rønneberg, en viktig spiller. Men, laget leverte en bra kamp i Trondheim, i kampen hvor settene var utrolig jevne. I det femte og siste settet var hjemmelaget best etter en god start som Randaberg aldri klarte å innhente.

Fra start hadde RIL-spillerne dette med seg på banen og leverte godt i det første settet, i det som ble et utrolig jevnt og langt sett.

Randaberg avgjorde mor slutten, men det ble utrolig jevnt etter flere gode prestasjoner. Da siste ball var slått i gulvet hadde Randaberg vunnet settet 33–31.

Det andre settet ble også jevnt, men her var det NTNUI som var et poeng og to foran. Det var de også da settet var slutt, for hjemmelaget utlignet til 1–1 etter 25–22 seier.

Da var det viktig for Randaberg å slå tilbake i første forsøk, for dette kunne dreie seg om en sluttspillplass. RIL-herrene kjørte på i sett 3, ledet og viste tidvis god volleyball.

Det sto 10–10 da Randaberg slo seg løs og sikret poeng og ledelse 14–10. men det ble jevnere og jevnere, for NTNUI herrene gav seg ikke.

Randaberg tok time-out på 14–14 og tok så to kjappe poeng. Alt tydet imidlertid på nok et jevnt sett.

Slik ble det også, for hjemmelaget tok inn, poeng etter poeng, fikk 17–17 og var oppe i ledelsen 18–17, før det ble 18–18.

En og to svake avslutninger fra Randaberg, sørget for overtak for hjemmelaget. RIL-spillerne slet med avslutningene og havnet bakpå 18–21 og var kanskje i ferd med å tape settet.

Nytt håp ble tent da Håvard Aarrestad reduserte, men det sto 21–19. RIL-spillerne tok seg sammen, fikk nytt poeng og det sto 21–20 og like etter utligning til 21–21.

Randaberg var i ferd med å reise seg da hjemmelaget tok time-out. En trend gjennom sesongen har vært hvis laget havner bak med tre, fire poeng, så har man ikke kommet tilbake.

Nå hevet laget seg, for det ble også 22–21 ledelse, før det ble 22–22 Utrolig spennende avslutning altså.

Nok et poeng, men til hjemmelaget og to poeng fra settseier. Serv ut av banen og 23–23 og like langt. Randaberg fikk settball og ledet 24–23. En god blokk satt av NTNUI hindret seier i settet, for det ble 24–24 og like langt. I neste trekk fikk hjemmelaget avsluttet - og det ble poeng etter en solid smash. Settball for hjemmelaget endte i nettet og 25–25.

NTNUI avsluttet, ledet 26–25, RIL utlignet til 26–26 i en tett avslutning. Settballen kom, til hjemmelaget på 27–26 ledelse. Den hindret Randaberg, for det ble poeng og 27–27. NTNUI tok neste og hadde ny settball. Serven endte ut av banen og da var det 28–28. Randaberg klarte ikke å komme til avslutning, rotet det til og nytt poeng til NTNUJI. Den neste satt som ei kule, en god avslutning fra kant og det sto 29–29. En enkel dipp sørget for ny settball på 30–29. Det ville seg ikke helt for RIL-spillerne. Smash fra kanten fra RIL, men ut av banen sørget for 31–29 seier til NTNUI, på verst tenkelige måte altså i et utrolig spennende og tett sett.

Da var det faktisk slik at Randaberg hadde en ting å gjøre - nemlig å vinne det fjerde settet hvis de skulle ha mulighet for å ta med poeng fra kampen.

Starten på det fjerde settet tydet på at dette skulle hjemmelaget dra hjem. For NTNUI fikk en god start og kom seg opp i 4–0 ledelse før Randaberg fikk sitt første poeng.

Nå skal det også være sagt, at på dette tidspunkt så var det også allerede klart at RIL-herrene var klar for sluttspillet, for Torvastad var sjanseløse mot Koll og tapte 0–3. Strengt tatt var det bare usannsynlig teori som før kampen kunne hindre RIL sluttspill.

Randaberg hang med i det fjerde settet, for selv uten lagets viktigste spiller, opplegger Gøran Rønneberg, så leverte spillerne bra. Erstatter Michael Alfredsen kom fra opplegger-jobben på en bra måte.

De tre første settene var jevne og jaggu ble ikke også det fjerde settet det. NTNUI ledet, men knepent stort sett hele tiden, men fikk først to poengs forpsrang da det sto 19–17 på tavla. Det bedret seg da Randaberg reduserte og det sto 19–18 og ikke minst da det ble 19–19.

Randaberg jaktet seieren i settet og et femtesett. Rent umiddelbart så det ikke slik ut, for hjemmelaget slo seg løs på en smash og sikret seg 20–19 ledelse før Randaberg utlignet til 20–20.

Randaberg hang på, slo seg løs og sikret seg 23–21 ledelse, men som ble redusert til 23–22. Et midtangrep sørget for 23–23 og time-out til Randaberg.

Det var snakk om avgjørende baller, hvor den første gikk til Randaberg. Da var det settball på 24–23 ledelse. Serven var bra, men det var ikke forsvarsarbeidet - for NTNUI slo tilbake til 24–24. Blokk og ut sørget for ny settball for Randaberg. Det gjaldt «bare» å stoppe neste angrep. Det fikset Randaberg, for et angrep havnet på NTNUIs side - i gulvet foran en spiller som aldri klarte å snappe den. Dermed vant Randaberg settet 26–24 og da var det klart for 5. sett.

Da var det første lag til 15 poeng, men sluttspillplassen var sikret for Randaberg - og det var det viktigste.

Hjemmelaget kom best i gang i det femte og avgjørende settet og ledet 4–0, da tok tok Randaberg og trener Kevin Ces time-out, for det var på tide å demme opp og lykkes med angrepene.

Det hadde ikke Randaberg gjort hittil i settet.

Randaberg reduserte etter en NTNUI-spiller rota ballen i nettet på egen siden, men det krevdes også flere poeng. Randaberg plukket også det neste og reduserte til 4–2.

Den videre utviklingen fram mot 15 poeng var denne NTNUI nevnt først):

* 5–2, 6–2 (smash), 6–3 (smash Aarrestad), 7–3, 7–4 (serv i nett), 8–4, 9–4 og 10–4.

På 10–4 tok Randaberg sin andre og siste time-out. På tribunen satt Randaberg damer og heiet laget fram, men det meste tydet nå på at det skulle bli tap for herrelaget.

NTNUI hadde mest på laget i siste sett og gikk opp i en ledelse som ble klarerer og klarere, som da det sto 12–4 på tavla.

Randaberg leverte godt i fire sett, kom bak med for mange poeng i siste sett. Dermed ble det slik at NTNUI vant det siste settet 15–7 og kampen 3–2, men Randaberg bet virkelig godt i fra seg - noe som lover godt nær sluttspillet skal dras i gang med kvartfinaler.